Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Pagani του μέλλοντος είναι άκρως εντυπωσιακό

Ελλάδα 12:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Pagani του μέλλοντος είναι άκρως εντυπωσιακό

ΝΕΑ

Το Pagani του μέλλοντος είναι άκρως εντυπωσιακό

ΝΕΑ

Χρησιμοποιώντας την φαντασία του, ο σχεδιαστής Vivien Kleczek μας παρουσιάζει τη δική του άποψη για το μελλοντικό μοντέλο της Pagani.

Advertisement
Advertisement

Είναι πλέον πασιφανές ότι τα νέα hypercars έχουν απίστευτες δυνατότητες, ενώ υπόσχονται εξωπραγματικές επιδόσεις, που στο παρελθόν δεν θα μπορούσαμε καν να διανοηθούμε ότι ένα τετράτροχο όχημα θα είναι σε θέση να φτάνει τελική ταχύτητα κοντά στα 400 χλμ./ώρα.

Και όμως, κατασκευαστές όπως η Bugatti, η Koenigsegg και τελευταίως η Hennessey δημιουργούν αυτοκίνητα που μπορούν ή ακόμα και να ξεπεράσουν την παραπάνω ταχύτητα. Από την άλλη εταιρείες όπως η Pagani προσπαθούν να κατασκευάσουν μοντέλα που να διαθέτουν και υψηλές επιδόσεις και σχεδιαστικές πρωτοτυπίες, όπως το Huayra. Ο ιδρυτής της εταιρείας, Horacio Pagani μάλιστα ακολουθώντας ένα πιο νοσταλγικό ύφος, έχει δημιουργήσει αρκετές διαφορετικές εκδόσεις του συγκεκριμένου μοντέλου, με αρκετούς φίλους της φίρμας να αναζητούν το πότε επιτέλους θα παρουσιαστεί ένα εντελώς καινούργιο όχημα.

Advertisement
Advertisement

Ο ψηφιακός καλλιτέχνης Vivien Kleczek, που εργαζόταν ως σχεδιαστής παλαιότερα στις Volkswagen και Skoda, ενώ τώρα αποτελεί μέλος της Mercedes-Benz, δημιούργησε την δική του πρόταση στο πως μπορεί να είναι ένα μελλοντικό μοντέλο της Pagani. Από τα πρώτα σκίτσα που δημοσιοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βλέπουμε την προσωπική του πινελιά που χαρακτηρίζει την αισθητική του ιταλικού hypercar, με κυρίαρχο στοιχείο τον εκτεθειμένο επιλογέα ταχυτήτων.

Advertisement

Επίσης δεν λείπουν γνωστά από τις ήδη υπάρχοντες εκδόσεις του Huayra σημεία, όπως οι τοποθετημένες στο κέντρο τετραπλές απολήξεις ή ο οβάλ σχεδίασης τοποθετημένος στην οροφή αεραγωγός. Κύριο σχεδιαστικό γνώρισμα του αυτοκινήτου είναι επιπλέον οι άφθονοι αεροδυναμικοί διαχύτες, οι οποίοι δημιουργούν το απαραίτητο φαινόμενο του ground effect, αλλά και οι έντονες καμπύλες της οροφής και των τόξων που καλύπτουν τους τροχούς. Τέλος, δεν γνωρίζουμε κάτι που να αφορά το κινητήριο σύνολο του συγκεκριμένου project, καθώς ο Kleczek έδωσε περισσότερη έμφαση στην σχεδίαση του αμαξώματος.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Πρεμιέρα για την online πλατφόρμα myCAR

Τι συμβαίνει με τους κλεμμένους καταλύτες; – Ποιοι πωλούνται πιο ακριβά

Advertisement

Τι αλλάζει στις Άδειες Κυκλοφορίας από την 1η Ιανουαρίου