Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To online σύστημα μπλόκαρε τα Τελωνεία!

Ελλάδα 19:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To online σύστημα μπλόκαρε τα Τελωνεία!

ΝΕΑ

To online σύστημα μπλόκαρε τα Τελωνεία!

ΝΕΑ

Η απόφαση για την ηλεκτρονική αποστολή των εγγράφων στην Υπηρεσία Αξιών ώστε να προσδιοριστεί ο φόρος φαίνεται ότι προκάλεσε black out στα τελωνεία.

Advertisement
Advertisement

Χάος έχει προκληθεί σε όλα τα τελωνεία της χώρας εξαιτίας της εφαρμογής της νέας απόφασης της ΑΑΔΕ σύμφωνα με  την οποία πρέπει αποστέλλονται ηλεκτρονικά τα έγγραφα των αυτοκινήτων για τον προσδιορισμό της φορολογητέας αξίας στην Υπηρεσία Αξιών με αποτέλεσμα ο αριθμός των φακέλων να έχει ξεπεράσει ήδη τους 400!

Να τονίσουμε ότι οι εισαγωγείς των αυτοκινήτων έχουν στη διάθεσή τους έως 45 ημέρες από την ημερομηνία άφιξης των αυτοκινήτων για να τα εκτελωνίσουν καθώς σε διαφορετική περίπτωση επιβάλλονται πρόστιμα.

Advertisement
Advertisement

Επίσης με τη νέα νομοθεσία οι εκτελωνιστές καλούνται να προσδιορίσουν μόνοι τους την φορολογητέα αξία των οχημάτων που θέλουν να εκτελωνίσουν από τους ελλιπείς αναρτημένοι τιμοκαταλόγους και μάλιστα εγκυμονεί ο κίνδυνος επιβολής προστίμου σε περίπτωση λανθασμένου προσδιορισμού αξίας.

Στα παραπάνω θα πρέπει να προσθέσουμε ότι τα τελωνεία όλης της χώρας και ειδικά η Υπηρεσία Αξιών στερούνται προσωπικού αλλά και ηλεκτρονικού εξοπλισμού ,με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εφαρμοστεί η νομοθεσία.

Οι υπηρεσιακοί παράγοντες αλλά και η Ομοσπονδία των Εκτελωνιστών έχουν εδώ και καιρό ενημερώσει την ΑΑΔΕ για τις δυσλειτουργίες του συστήματος και το χάος που πρόκειται να προκληθεί και σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr οι εκτελωνιστές καινούριων αλλά και μεταχειρισμένων  αυτοκινήτων αποφάσισαν να σταματήσουν κάθε διαδικασία εκτελωνισμού οχημάτων μέχρι να βρεθεί βιώσιμη λύση καθώς κανείς τους δεν θέλει να επωμιστεί τα βαριά πρόστιμα που πιθανόν να επιβληθούν από μία λανθασμένη εκτίμηση φόρου.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Τι αλλάζει στον εκτελωνισμό εισαγόμενων μεταχειρισμένων ΙΧ

Advertisement

Πάνω από 22.000 κλήσεις «έκοψε» η Τροχαία σε μόλις 1 μήνα!

Ξεκίνησε η μεταφορά των «βασιλικών» αυτοκινήτων