Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το όνειρο του Steve Jobs στοιχειώνει ακόμα την Apple

Ελλάδα 13:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το όνειρο του Steve Jobs στοιχειώνει ακόμα την Apple

ΝΕΑ

Το όνειρο του Steve Jobs στοιχειώνει ακόμα την Apple

ΝΕΑ

Πώς το Apple Car, από ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο του 2009, μπήκε στο ψυγείο το 2024…

Advertisement
Advertisement

Γνωρίζαμε εδώ και καιρό ότι η Apple ήθελε να κατασκευάσει ένα αυτοκίνητο και επίσης γνωρίζουμε, εδώ και τουλάχιστον μερικές εβδομάδες, ότι αυτό το project… μπήκε στην κατάψυξη!

Επισήμως, η Apple δεν έχει κάνει καμία εκτενή αναφορά στο -μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου- φιάσκο, συνεπώς ο φάκελος δεν μπορεί να κλείσει.

Μια νέα αναφορά μας παρέχει μια πιο προσεκτική ματιά στο τι συνέβη πίσω από τις κλειστές πόρτες, στα κεντρικά γραφεία του αμερικανικού κολοσσού, από τη στιγμή που ο Steve Jobs ονειρευόταν να κατασκευάσει ένα Apple Car, μέχρι εκεί που η σκόνη κάλυψε το όνειρο.

Advertisement
Advertisement

Από το 2009 και την αρχή της μεγάλης οικονομικής ύφεση, ο Jobs πίστευε ότι η Apple χρειαζόταν ένα αυτοκίνητο και για να το κάνει εφικτό, σκέφτηκε ότι η αγορά ενός κατασκευαστή αυτοκινήτων, ήταν η πιο εύκολη επιλογή. Σκέφτηκε ακόμη και να αναλάβει την, προβληματική τότε λόγω της κρίσης,, General Motors.

Συζήτησε το σχέδιο με άλλα στελέχη, συμπεριλαμβανομένου του Tony Fadell, πιο γνωστό για το iPod, και το πώς θα ήταν ένα όχημα με το σήμα της Apple. Το σχέδιό του ήταν να κατασκευάσει «το αντίστοιχο Volkswagen Beetle αυτής της γενιάς», ένα εμβληματικό μοντέλο του οποίου η κληρονομιά θα επιβίωνε για δεκαετίες.

Τελικά, ο Jobs εγκατέλειψε την ιδέα, απορροφημένος στην τεράστια επένδυση του iPhone και λίγο καιρό αργότερα απεβίωσε, έχοντας αφήσει μια τεράστια παρακαταθήκη για τον κόσμο της τεχνολογίας.

Advertisement

Ο διάδοχός του, Tim Cook, προσπάθησε να δώσει σάρκα και οστά, στο όνειρο του προκατόχου του, με το Project Titan και την εξέλιξη της αυτόνομης οδήγησης.

Πίστευε, όπως και ο Jobs, ότι είναι επιβεβλημένη η συνεργασία, αν όχι η εξαγορά, με μια αυτοκινητοβιομηχανία. Αλλά, σύμφωνα με την ίδια αναφορά, οι συνομιλίες με τη Mercedes-Benz διακόπηκαν, όταν οι Γερμανοί ζήτησαν την πλατφόρμα της αυτόνομης οδήγησης για τα μοντέλα τους.

Advertisement

 Η Apple στράφηκε στη Ford, αλλά οι συζητήσεις παράμειναν σε διερευνητικό στάδιο και η ιστορία έλαβε γρήγορα τέλος. Ο Kevin Lynch είναι αυτός που έδωσε τη χαριστική βολή στο εγχείρημαApple Car.

Συναντήθηκε με την ηγετική ομάδα νωρίτερα αυτό το έτος, εξηγώντας ότι η προετοιμασία ενός οχήματος θα χρειαζόταν μια δεκαετία ακόμη.

Ο Tim Cook δεν ενθουσιάστηκε πολύ όταν άκουσε ότι ένα Apple Car δεν θα κυκλοφορούσε νωρίτερα από το 2030 και λαμβάνοντας υπόψη ότι ήταν ήδη απογοητευμένος με την πρόοδο που σημειώθηκε τα τελευταία χρόνια, αποφάσισε να το εγκαταλείψει εντελώς.

Advertisement