ΝΕΑ

Το Nissan X-Trail πάει στο φεγγάρι!

Ελλάδα 4:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Nissan X-Trail πάει στο φεγγάρι!

ΝΕΑ

Το Nissan X-Trail πάει στο φεγγάρι!

ΝΕΑ

Με ένα πρωτοποριακό εγχείρημα με την κωδική ονομασία «e-4ORCE Moon Trail», η Nissan σε συνεργασία με την JAXA (Ιαπωνική Υπηρεσία Αεροδιαστημικής Εξερεύνησης), μετέφερε ένα X-Trail e-4ORCE στο νησί Miyake-Jima, όπου η επιφάνεια του εδάφους προσιδιάζει με αυτή της Σελήνης.

Advertisement
Advertisement

Εκεί, η Nissan απέδειξε πώς ένα X-Trail με την τεχνολογία κίνησης σε όλους τους τροχούς e-4ORCE,  μπορεί να προσφέρει σταθερή, προβλέψιμη πρόσφυση, ησυχία και άνεση στην καμπίνα σε μια ποικιλία οδηγικών συνθηκών, εντός και εκτός της υφηλίου.

Εκτός από τα εμπορικά μοντέλα της Nissan, η τεχνολογία e-4ORCE χρησιμοποιείται από τη JAXA για τον έλεγχο της κινητήριας δύναμης του σεληνιακού rover. Αξιοποιώντας αυτή τη συνεργασία με τη JAXA,  η Nissan απέδειξε πόσο αποτελεσματικό είναι το X-Trail, σε ακραία περιβάλλοντα όπως η επιφάνεια του φεγγαριού, σε ένα από τα νησιά νότια της Ιαπωνίας.

Advertisement
Advertisement

Το καινοτόμο σύστημα τετρακίνησης e-4ORCE σχεδιάστηκε για χρήση είτε στα αμιγώς ηλεκτρικά συστήματα κίνησης της Nissan, είτε με το πρωτοποριακό σύστημα e-POWER. Και στις δύο περιπτώσεις, οι  τροχοί κινούνται  αποκλειστικά από ηλεκτρικούς κινητήρες που τροφοδοτούνται από την μπαταρία.

Στην περίπτωση του X-Trail, το σύστημα διπλού ηλεκτροκινητήρα έχει συνολική ισχύ 157 kW (213 PS) με έναν μπροστινό κινητήρα 150 kW και έναν πίσω κινητήρα 100 kW. Αυτό δημιουργεί μια δυναμική επιτάχυνση από 0-100 km/h σε 7 δευτερόλεπτα. Έχει 10.000 φορές ταχύτερη απόκριση ροπής πίσω, από ένα μηχανικό σύστημα 4WD.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε το νέo Nissan Townstar EV στη Γαλλία
Η Nissan οδεύει προς την πλήρη αυτόνομη οδήγηση
Η Nissan ενισχύει τη στρατηγική ηλεκτροκίνησής της

Advertisement