Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Το Nissan GT-R (X) είναι η μορφή των πραγμάτων του 2050 (VIDEO)

Ελλάδα 15:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Nissan GT-R (X) είναι η μορφή των πραγμάτων του 2050 (VIDEO)

Mobility

Το Nissan GT-R (X) είναι η μορφή των πραγμάτων του 2050 (VIDEO)

Mobility

Το μοντέλου που δημιουργήθηκε ως το GT-R του 2050, από τον Jaebum “JB” Choi στο πλαίσιο της διατριβής του για το ArtCenter College of Design στην Pasadena, έγινε στη συνέχεια μοντέλο κανονικής κλίμακας με τη βοήθεια και της Nissan Design America.

Advertisement
Advertisement

Αμέσως, θα παρατηρήσετε ότι το GT-R (X) 2050 είναι απίστευτα μικρό καθώς έχει μήκος 2.908 χιλιοστά, πλάτος 1.537 χιλ. και ύψος 658 χιλ.

Κι όμως, αυτές είναι οι κανονικές του διαστάσεις και δεν είναι «υπό κλίμακα» καθώς ο Choi οραματίστηκε ότι το αυτοκίνητο θα ήταν στην ουσία ένας εξωσκελετός αυτοκινήτου που οι άνθρωποι θα μπορούν να «φορέσουν». Αυτό προϋποθέτει πως ο οδηγός βρίσκεται στο μπρούμυτα μέσα στο όχημα του και επεκτείνει τα άκρα του σε σχήμα Χ. Η μοναδική θέση «καθίσματος» δεν είναι το μοναδικό ενδιαφέρον χαρακτηριστικό, καθώς το GT-R (X) 2050 είναι ένα «φορετό μηχάνημα» που συνδέεται με τον εγκέφαλο του οδηγού μέσω μιας στολής που περιλαμβάνει φόρμα- κοστούμι και κράνος. Αντί να χρησιμοποιεί παραδοσιακά χειριστήρια, ο οδηγός θα κινεί το αυτοκίνητο με τη σκέψη.

Advertisement
Advertisement

Δεδομένου ότι πρόκειται για ένα concept πολύ προχωρημένης αντίληψης, δεν υπάρχει καμία πληροφορία σχετικά με τις προδιαγραφές, πέραν του ότι το GT-R (X) 2050 προβλέπεται να είναι ένα ηλεκτρικό όχημα υψηλής απόδοσης. Το μοντέλο θα μπορεί επίσης να περιστρέφεται 360 μοίρες και να έχει κινούμενο το πίσω φτερό για να βοηθάει στην είσοδο και στην έξοδο. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Nissan Design America, David Woodhouse, «ο JB είναι ένας εξαιρετικά ταλαντούχος, δημιουργικός σχεδιαστής και οι ιδέες του για τα μελλοντικά supercars που οδηγούνται από την ενσωμάτωση εγκεφάλου σε όχημα ταιριάζουν απόλυτα με την προηγμένη εργασία της Nissan στον τομέα B2V. Ήταν εξαιρετικά συναρπαστικό για την ομάδα της NDA να βοηθήσει τον JB να δώσει φόρμα σε αυτό το concept ως μοντέλο 1:1».

Advertisement

Δείτε ακόμα:

Nissan GT-R Final Edition: Έρχεται το 2022 με 710 άλογα

Advertisement

Πανομοιότυπο με το πρωτότυπο το νέο Nissan Z

Αυτά είναι τα νέα οχήματα των Ε.Κ.Α.Μ.

 

Advertisement