Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To NewsAuto πηγαίνει στην Αφρική!

Ελλάδα 20:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To NewsAuto πηγαίνει στην Αφρική!

ΝΕΑ

To NewsAuto πηγαίνει στην Αφρική!

ΝΕΑ

Σε λίγες ημέρες θα βρισκόμαστε στην Τανζανία, όπου θα συμμετάσχουμε στην ιταλική αποστολή 7 Mila Miglia Lontano. Από εκεί  θα διασχίσουμε την ανατολική Αφρική για να επιστρέψουμε στην Ευρώπη με ένα SUV και ένα Pick Up της Great Wall.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΑΚΗ ΤΕΜΠΕΡΙΔΗ (twitter.com/theworldoffroad)

Θυμάστε την αποστολή 7 Mila Miglia Lontano (7 Χιλιάδες Μίλια Μακριά, στα ιταλικά) στην οποία είχαμε αναφερθεί εδώ;  Από τον περασμένο Ιούνιο που το πρώτο πλήρωμα ξεκίνησε από την Ιταλία με κατεύθυνση το Καζακστάν, η φιλόδοξη αυτή αποστολή 40 Ιταλών και ενός Έλληνα, έχει φτάσει ήδη στην Αφρική.

Αν δεν έχετε διαβάσει σχετικά, να σας πούμε ότι το 7MML χρησιμοποιεί δύο αυτοκίνητα, ένα pick up κι ένα SUV της κινεζικής Great Wall, επανδρωμένα με έξι άτομα τα οποία επιχειρούν το γύρο του κόσμου μέσα από 7 διαδοχικές διαδρομές. Σε καθεμία  διαδρομή το πλήρωμα είναι διαφορετικό και αποτελείται από συγκεκριμένη πάστα ανθρώπων: δημοσιογράφους, φωτογράφους, κινηματογραφιστές – άνθρωποι της περιπέτειας όλοι και όλες.

Advertisement
Advertisement

Μέχρι στιγμής, έχουν ολοκληρωθεί οι πέντε από τις επτά διαδρομές των 7000 μιλίων: Ιταλία – Καζακστάν, Καζακστάν-Χονγκ Κονγκ, ΗΠΑ – Κολομβία (αφού μεταφέρθηκαν τα αυτοκίνητα με κοντέινερ στη δυτική ακτή), Κολομβία – Βολιβία και Βολιβία Αργεντινή. Τον Ιανουάριο τα αυτοκίνητα φορτώθηκαν σε πλοίο από το Μπουένος Άιρες και στις 13 αυτού του μήνα έφτασαν στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής. Εδώ μπορείτε να δείτε ένα βίντεο από την ημέρα που η Ομάδα 6 παρέλαβε τα αυτοκίνητα και αναχώρησε με προορισμό την Κένυα.

Κι εδώ μπαίνει στην αποστολή το NewsAuto, το μοναδικό website αυτοκινήτου που συμμετέχει στην αποστολή. Στις 20 Μαρτίου θα είμαι στο Νταρ Ες Σαλάμ της Τανζανίας  όπου θα ενταχθώ ως δημοσιογράφος και οδηγός στην Ομάδα 6 του 7MML. Από εκεί θα περάσουμε στην Κένυα και θα καταλήξουμε στο παραθαλάσσιο Μαλίντι, αφού πρώτα κάνουμε σαφάρι στους εθνικούς δρυμούς του Σααντάνι και του Τσάβο.

Advertisement

Στο Μαλίντι θα μας συναντήσουν τρεις Ιταλοί, ο  δημοσιογράφος Paolo Brutti, ο φωτογράφος Mattia Cacciatori και ο κινηματογραφιστής Matteo Sandrini, οι οποίοι θα έχουν έρθει από την Ιταλία για να επανδρώσουν την Ομάδα 7. Αυτή η ομάδα θα είναι και η τελευταία της αποστολής και βασική της ευθύνη είναι να  επιστρέψει τα αυτοκίνητα στην Ευρώπη περνώντας από κάποιες πολύ ιδιαίτερες χώρες.

Advertisement

Παρέα με το φωτογράφο Luciano Perbellini που ήδη διασχίζει τη Νότια Αφρική, θα συνθέσουμε την πενταμελή ομάδα η οποία έχει αναλάβει να διεκπεραιώσει τη διαδρομή που οι περισσότεροι θα ήθελαν να αποφύγουν – για λόγους ασφάλειας φυσικά.  Συγκεκριμένα, από το Ναϊρόμπι θα διασχίσουμε τη βόρεια Κένυα που την ονομάζουν και no man’s land – έρημο όπου συναντάς κυρίως βοσκούς ντόπιων φυλών που κυκλοφορούν μόνο με Καλάσνικοφ.

Από εκεί θα μπούμε στην Αιθιοπία, όπου θα συναντήσουμε τη φυλή Μούρσι (οι γυναίκες της οποίας τρυπούν τα χείλη τους) και θα περιηγηθούμε στα highlands της Λαλιμπέλα. Στη συνέχεια θα προσγειωθούμε στο Σουδάν και γράφω «θα προσγειωθούμε» γιατί ενώ η Αιθιοπία είναι όλη σε υψίπεδα, το Σουδάν είναι έρημος.

Advertisement

Θα περάσουμε από το Χαρτούμ και από εκεί θα φτάσουμε στα σύνορα με την Αίγυπτο παράλληλα με τον ποταμό Νείλο. Μάλιστα, θα είμαστε από τους πρώτους που θα οδηγήσουμε στην έρημο Νουβία μια και μέχρι τον περασμένο Οκτώβριο η διέλευση γινόταν αποκλειστικά από την τεχνητή λίμνη Νάσερ με πλοίο, λόγω του ότι οι δύο χώρες δεν είχαν και τις καλύτερες διπλωματικές σχέσεις. Άκου διάσχιση ερήμου με πλοίο – αυτά μόνο στην Αφρική γίνονταν…

Από τον αρχαιολογικό χώρο Άμπου Σίμπελ της Αιγύπτου θα φτάσουμε στο Ασουάν και στη συνέχεια στο Λούξορ, απ’ όπου θα παρακάμψουμε το δρόμο στις όχθες του Νείλου για να μπούμε βαθιά στη Σαχάρα μέχρι την όαση της Σίγουα, κοντά στα σύνορα με τη Λιβύη. Στη συνέχεια, θα φτάσουμε στο Κάιρο και από εκεί στην Αλεξάνδρεια, όπου θα βάλουμε τα αυτοκίνητα σε φορτηγό πλοίο για να επιστρέψουν στην Ιταλία.

Το 7Mila Miglia Lontano έχει κεντρικό θέμα του το φαγητό και συμμετέχει στην έκθεση EXPO 2015 του Μιλάνου, η οποία ξεκινά το Μάιο. Εκεί θα επιστρέψουμε κι εμείς για να μεταφέρουμε εμπειρίες και γεύσεις απ’ όλο τον κόσμο. Σημειώστε ότι τόσο η EXPO 2015 όσο και το 7MML έχουν βασικό τους θέμα το φαγητό – όπως μπορείτε να δείτε και σε σχετικά βίντεο από την αποστολή.

Στη διαδρομή όπου συμμετέχω κι εγώ με τα χρώματα του NewsAuto δεν ξέρω ακριβώς τι θα τρώμε κάθε μέρα. Πάντως σκόνη προβλέπεται να φάμε άφθονη!

Πάρτε μία γεύση από 7MML στο κανάλι youtube της αποστολής!