Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σαράντα Ιταλοί και ένας Έλληνας στο γύρο του κόσμου!

Ελλάδα 15:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σαράντα Ιταλοί και ένας Έλληνας στο γύρο του κόσμου!

ΝΕΑ

Σαράντα Ιταλοί και ένας Έλληνας στο γύρο του κόσμου!

ΝΕΑ

Από την Μπρέσια, την πόλη του περίφημου αγώνα Mille Miglia μόλις ξεκίνησε μία αποστολή για το γύρο του κόσμου με τίτλο 7 Mila Miglia Lontano (επτά χιλιάδες μίλια μακριά). Συμμετέχουν σαράντα Ιταλοί και Ιταλίδες δημοσιογράφοι, φωτογράφοι και κινηματογραφιστές και ένας άνθρωπος του NewsAuto ανάμεσά τους!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΑΚΗ ΤΕΜΠΕΡΙΔΗ (twitter.com/theworldoffroad)

Τι Mille Miglia, τι 7 Mila Miglia… Καμία σχέση, όμως κοινή αφετηρία είναι η πόλη της Μπρέσια στη βόρεια Ιταλία. Μία παρέα με πρωτεργάτη το φωτογράφο Giuliano Radici ξεκίνησε το 2009 από την Ινδία και έφερε στην Ιταλία τέσσερις μοτοσικλέτες Enfield με στόχο να κινήσει το ενδιαφέρον του κοινού για μία ανθρωπιστική οργάνωση που υποστηρίζει ορφανά παιδιά. Οι μοτοσικλέτες δωρίστηκαν στην οργάνωση και το 2012, η ίδια ομάδα μετέφερε στο Νεπάλ ένα πικάπ της κινεζικής Great Wall για να το δωρίσει σε μία άλλη οργάνωση, τους «Φίλους της Μόντε Ρόζα».

Το ταξίδι, η περιπέτεια, η ανακάλυψη και ο ανθρωπισμός είναι εθιστικές δραστηριότητες, οπότε ένα τρίτο πιο μεγαλεπίβολο εγχείρημα μπήκε στα σκαριά από πέρυσι: ο γύρος του κόσμου μέσα από επτά διαδοχικές διαδρομές. Η αποστολή 7MML (http://www.7milamiglialontano.com/en/) ξεκίνησε στα μέσα του Ιουνίου μετά από μήνες οργάνωσης και μεγάλης προσπάθειας για ανεύρεση υποστηρικτών από τη μη κερδοσκοπική επιχείρηση που ιδρύθηκε ειδικά γι’ αυτό το σκοπό. [nggallery id=3235]

Advertisement
Advertisement

Δύο αυτοκίνητα, ένα pick up κι ένα SUV της Great Wall, επανδρωμένα από έξι άτομα (τρία σε κάθε αυτοκίνητο) θα κάνουν το γύρο του κόσμου μέσα από 7 διαδοχικές διαδρομές, σε καθεμία από τις οποίες το πλήρωμα θα είναι διαφορετικό. Μιλάμε για 6 ανθρώπους επί 7 διαδρομές, 42 άτομα συνολικά, άντρες γυναίκες, νέοι ή ώριμοι, με την ίδια τρέλα για ανακάλυψη και με την ίδια καλλιτεχνική διάθεση. Ένα πολύ μοντέρνο καραβάνι δημιουργών ή αλλιώς ένα χίπικο, εποχούμενο κοινόβιο φτιαγμένο για καλό σκοπό.

Οι διαδρομές είναι: Ιταλία – Καζακστάν, Καζακστάν-Μογγολία-Κίνα, μεταφορά των αυτοκινήτων με κοντέινερ στη δυτική ακτή των ΗΠΑ και από εκεί η τρίτη ομάδα – αποκλειστικά από γυναίκες – θα διασχίσει τη βόρεια και κεντρική Αμερική μέχρι τον Παναμά. Η επόμενη ομάδα θα παραλάβει τα αυτοκίνητα στην Κολομβία και θα φτάσει από το Εκουαδόρ και το Περού στη Βολιβία για να τα παραδώσει στους επόμενους ταξιδιώτες που θα φτάσουν στη Γη του Πυρός και πίσω στο Μπουένος Άιρες.

Από εκεί τα τετρακίνητα Great Wall θα φορτωθούν σε κοντέινερ προς το Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής, απ’ όπου η έκτη ομάδα θα αναλάβει να τα οδηγήσει μέχρι την Αιθιοπία. Η έβδομη διαδρομή από την Αντίς Αμπέμπα πίσω στην Μπρέσια θεωρείται και η πιο δύσκολη (μια και η Λιβύη, η Συρία και το Ιράκ δεν είναι προσβάσιμες χώρες σήμερα), οπότε όλοι αισιοδοξούν η αποστολή να ολοκληρωθεί το Μάιο του 2015.

Advertisement

Και τι σχέση έχει το NewsAuto με αυτή την ιστορία; Όταν οι οργανωτές πήγαν να ζητήσουν σκηνές οροφής από την ιταλική εταιρεία Autohome, εκεί τους μίλησαν για «τους Έλληνες με το Land Rover που έχουν κάνει το γύρο του κόσμου». Μας τηλεφώνησαν λοιπόν από το 7MML και μας ζήτησαν να επανδρώσουμε την τελευταία διαδρομή από την Αιθιοπία. [nggallery id=3236]

Κι έτσι, νάμαστε ξανά σε περιπέτειες… Μέχρι να έρθει ο καιρός να αναχωρήσουμε, θα σας μεταφέρουμε εικόνες και εμπειρίες από τις άλλες ομάδες. Το πρώτο πλήρωμα βρίσκεται ήδη στο Τουρκμενιστάν, έχοντας διασχίσει Τουρκία και Ιράν. Τα παιδιά αυτά βιώνουν μοναδικές εμπειρίες και δοκιμάζουν νέες γεύσεις καθημερινά σε χώρες που φάνταζαν πολύ μακρινές μόλις μισό μήνα πριν.

Advertisement

Να τονίσουμε ότι όλο το εγχείρημα καλύπτεται κινηματογραφικά, θα παίξει στο ίντερνετ και στην ιταλική τηλεόραση, ενώ ο απώτερος στόχος του είναι η δημιουργία συλλεκτικών βιβλίων (περιπέτειας, πολιτισμού και γεύσεων) τα έσοδα των οποίων θα στηρίξουν επτά ανθρωπιστικές, μη κυβερνητικές οργανώσεις ανά τον κόσμο. Σας αρέσει η ιδέα; Μπορείτε να τη βοηθήσετε αγοράζοντας μίλια – ό,τι μπορεί ο καθένας. Ρίξτε μια ματιά στις πρώτες φωτογραφίες, στα βίντεο και στην real time πορεία της αποστολής που έχει και λίγο ελληνικό χρώμα…

Link 7MML:
http://www.7milamiglialontano.com/en/

Πού βρίσκεται η αποστολή τώρα:
http://share.findmespot.com/shared/faces/viewspots.jsp?glId=07rztsI3KBRE6hZXl73PU6tFgPJSVKVFF

Advertisement

Οι ομάδες της αποστολής:

Team

Facebook:
https://www.facebook.com/7milamiglialontano?ref=ts&fref=ts

Youtube
https://www.youtube.com/user/7000miglialontano

Αγοράστε μίλια:
http://www.7milamiglialontano.com/en/ethiopia-italy-travel/

Μη κυβερνητικές οργανώσεις:
http://www.7milamiglialontano.com/en/donations-centro-aiuti-per-etiopia/