Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο Toyota C-HR έκλεψε την παράσταση στην υπερειδική!

Ελλάδα 0:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το νέο Toyota C-HR έκλεψε την παράσταση στην υπερειδική!

ΝΕΑ

Το νέο Toyota C-HR έκλεψε την παράσταση στην υπερειδική!

ΝΕΑ

Η νέα γενιά Toyota C-HR προάγει την εξαιρετική ποιότητα και το κύρος του προκατόχου του σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο.

Advertisement
Advertisement

Η βελτιωμένη οδηγησιμότητα και οι διευρυμένες δυνατότητες αμιγούς ηλεκτρικής οδήγησης αποτελούν τα βασικά συστατικά του νέου C-HR, το οποίο δικαίως έκλεψε την παράσταση στην αποκάλυψη του στην Πλατεία Νερού, στην εντυπωσιακή super ειδική του EKO Acropolis Rally πριν από λίγες ώρες.

Είναι γεγονός πως η καινοτόμα σχεδίαση του νέου Toyota C-HR παραμένει πιστή στο πρωτότυπο που παρουσιάστηκε στα τέλη του 2022. Η χαρακτηριστική εξωτερική του εμφάνιση παραπέμπει κυριολεκτικά σε ένα concept car για το δρόμο. Με το που έφυγε το πέπλο, το κοινό έκθαμβο κάρφωσε το βλέμμα του στις εντυπωσιακές γραμμές του νέου SUV της Toyota.

Advertisement
Advertisement

Οι ομάδες σχεδίασης και αεροδυναμικής της Toyota συνεργάστηκαν στενά για να διασφαλίσουν ένα αεροδυναμικά αποδοτικό και ταυτόχρονα οπτικά εντυπωσιακό εξωτερικό. Αυτό εξασφάλισε τη βελτιστοποίηση της ροής του αέρα πάνω και γύρω από το όχημα σε λεπτομέρειες όπως η ακριβής διαμόρφωση του εμπρός προφυλακτήρα και το σχήμα της πίσω αεροτομής οροφής.

Το ολοκαίνουργιο Toyota C-HR διαθέτει ένα νέο, πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3”. Τα γραφικά είναι υψηλής ανάλυσης και οι πληροφορίες ξεκάθαρα χωροθετημένες και ευανάγνωστες. Η οθόνη μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να δίνει προτεραιότητα σε διαφορετικό περιεχόμενο ανάλογα με τις προτιμήσεις του οδηγού ή το είδος της διαδρομής που πραγματοποιεί, για παράδειγμα, εμφανίζοντας τις πληροφορίες των ενεργών λειτουργιών ADAS κατά την είσοδο σε αυτοκινητόδρομο.

Advertisement

Το Toyota C-HR θα διατίθεται με ένα σύστημα ψηφιακού κλειδιού, όπου ο χρήστης χρειάζεται μόνο να έχει το τηλέφωνό του μαζί του για πρόσβαση και εκκίνηση του οχήματος. Το νέο Toyota C-HR θα διατίθεται με το πακέτο πολυμέσων Toyota Smart Connect, που περιλαμβάνει (ανάλογα με την έκδοση του μοντέλου) οθόνη αφής 8,0 ή 12,3 ιντσών, ενσωματωμένο φωνητικό βοηθό και ασύρματη σύνδεση smartphone μέσω Apple CarPlay ή Android Auto. Το σύστημα παρέχει πληροφορίες σχετικά με την ηλεκτρική αυτονομία και τους τοπικούς σταθμούς φόρτισης στη λειτουργία POI (Σημεία Ενδιαφέροντος).

Οι ιδιοκτήτες θα μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν την εφαρμογή MyT για smartphone για απομακρυσμένο έλεγχο των λειτουργιών του οχήματος, συμπεριλαμβανομένης της ενεργοποίησης του συστήματος κλιματισμού για θέρμανση ή ψύξη της καμπίνας πριν από το ταξίδι. Το υψηλό επίπεδο καινοτομίας του νέου Toyota C-HR περιλαμβάνει μια μοναδική στην κατηγορία λειτουργία αυτόματης στάθμευσης.

Advertisement

Θα διατίθεται επίσης μια εφαρμογή που θα επιτρέπει την πλήρως ελεγχόμενη από απόσταση διαδικασία στάθμευσης, με τον οδηγό εκτός του οχήματος, δίνοντας τη δυνατότητα για ακόμα πιο ακριβείς ελιγμούς σε περιορισμένους χώρους. Όλες οι εκδόσεις του νέου Toyota C-HR θα μπορούν να επωφεληθούν από την πιο πρόσφατη σουίτα συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού, του Toyota Safety Sense.

Το νέο Toyota C-HR υιοθετεί τέσσερις επιλογές εξηλεκτρισμένων κινητήριων συνόλων – μία γκάμα που καταδεικνύει την αποδεδειγμένη πολυτεχνολογική προσέγγιση της Toyota για τη μετάβαση στην ανθρακική ουδετερότητα. Η Toyota πιστεύει ότι πρέπει να προσφέρονται ποικίλες επιλογές ώστε οι πελάτες να έχουν πρόσβαση σε προσιτά και πρακτικά οχήματα που θα επιταχύνουν τον ρυθμό μείωσης των εκπομπών CO 2 από τώρα και θα βοηθήσουν να διασφαλιστεί η επιτυχής μετάβαση στην κινητικότητα μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Advertisement

Η γκάμα περιλαμβάνει υβριδικές εξηλεκτρισμένες (HEV) εκδόσεις 1,8 και 2,0 λίτρων και ένα plug-in υβριδικό (PHEV) μοντέλο 2,0 λίτρων, με αντίστοιχες ονομασίες Hybrid 140, Hybrid
200 και Plug-in Hybrid 220. Η έκδοση Hybrid 200 θα διατίθεται επιπλέον με την επιλογή έξυπνης τετρακίνησης (AWD-i). Τα νέα μοντέλα επωφελούνται από την πιο πρόσφατη hybrid electric τεχνολογία πέμπτης γενιάς της Toyota, η οποία εξισορροπεί άριστα την αυξημένη ισχύ με τις χαμηλές εκπομπές ρύπων, καλύπτοντας τις ανάγκες και τις προτεραιότητες των πελατών στην καρδιά της αγοράς της κατηγορίας C.

Το σύστημα κίνησης Hybrid 140, εστιάζει στις οικολογικές επιδόσεις, αλλά αποδίδει σημαντικά περισσότερη ισχύ από το τρέχον υβριδικό ηλεκτρικό Toyota C-HR των 1,8 λίτρων. Το Hybrid 200 είναι μια ακόμη ισχυρότερη πρόταση, με την αυξημένη ισχύ του να συμβάλλει σε μια απολαυστική υβριδική οδηγική εμπειρία χωρίς συμβιβασμούς στην αποδοτικότητα.

Το Plug-in Hybrid 220 – κορυφαίο στην κατηγορία του – έχει διττό DNA: παρέχει αβίαστη αμιγώς ηλεκτρική οδήγηση για καθημερινή χρήση και εξαιρετικά αποδοτικές υβριδικές εξηλεκτρισμένες επιδόσεις για μακρινά ταξίδια. Το σύστημα εξασφαλίζει πιο ξέγνοιαστη οδήγηση, με πραγματική ικανότητα EV, κορυφαία αυτονομία και Regeneration Boost -μια εμπειρία τύπου one pedal driving – με τρία επίπεδα λειτουργίας- για άνετες μετακινήσεις σε αστικό περιβάλλον.

Το νέο Toyota C-HR ανεβάζει τον πήχη των προσδοκιών ακόμη ψηλότερα στα compact SUV. Διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό, έχοντας βέβαια και ως επιπρόσθετο εφόδιο το κορυφαίο όνομα της Toyota με ότι θετικό συνεπάγεται αυτό.

Και εννοείται πως δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος από το να ξεκινήσει ο εθνικός μας αγώνας, υπό το βλέμμα του νέου C-HR στην Πλατεία Νερού με τους χιλιάδες θεατές και φίλους της αυτοκίνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο Toyota C-HR: Υψηλή τεχνολογία για οδηγό και επιβάτες
Οι τιμές του ολοκαίνουργιου Toyota C-HR στην Ελλάδα
Πρώτη επαφή με το νέο Toyota C-HR