Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο Renault Captur και σε έκδοση PHEV

Ελλάδα 14:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο Renault Captur και σε έκδοση PHEV

ΝΕΑ

Το νέο Renault Captur και σε έκδοση PHEV

ΝΕΑ

Λίγους μήνες μετά την επίσημη παρουσίαση του νέου Renault Captur, η γαλλική φίρμα ετοιμάζει και την υβριδική έκδοσή του.

Advertisement
Advertisement

 

Το γαλλικό κόμπακτ crossover μοντέλο, στη δεύτερη γενιά του είναι μεγαλύτερο, ψηλότερο, πιο ευφάνταστο σχεδιαστικά και δείχνει να πατά. Πολλές λεπτομέρειες στο αμάξωμα προέρχονται από τα Clio και Megane, όπως για παράδειγμα τα χαρακτηριστικά φώτα LED στην όψη, τα οποία σχηματίζουν ένα ευμέγεθες “C”.

Advertisement
Advertisement

H χρήση της πλατφόρμας CMF-B ωφελεί σύμφωνα με τη Renault τόσο την οδική συμπεριφορά όσο και την ευρυχωρία της καμπίνας. Όντως, το νέο Captur προσφέρει περισσότερους χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές, η σημαντική αναβάθμιση όμως σίγουρα έχει να κάνει τόσο με την ποιότητα των υλικών όσο και με το επίπεδο πολυτέλειας που αναδύει. Στην κεντρική κονσόλα τοποθετείται μία οθόνη αφής 9,3 ιντσών με υψηλές δυνατότητες συνδεσιμότητας, τα καθίσματα είναι πιο αναπαυτικά και λεπτά σε σχέση με πριν και το πακέτο εξοπλισμού πλήρες.

Advertisement

Αλλά αυτό που ξεχωρίζει είναι η γκάμα των κινητήρων και κυρίως η πολυαναμενόμενη plug-in υβριδική έκδοση, με την ονομασία E-TECH, η οποία θα λανσαριστεί μέσα στο 2020. Η Renault ακόμα δεν έχει ανακοινώσει τα ακριβή στοιχεία, αλλά το περιοδικό Automobile, βασιζόμενο σε δικές του έγκυρες πηγές, δημοσίευσε ορισμένα τεχνικά χαρακτηριστικά. Έτσι, λοιπόν η συγκεκριμένη έκδοση θα διαθέτει έναν βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων με απόδοση 90 PS, ο οποίος θα συνεργάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ 70 PS. Συνδυαστικά η απόδοση φτάνει τους 160 PS, ενώ η μπαταρία των 9,8 kWh θα προσφέρει «ηλεκτρική» αυτονομία 45 km και με ταχύτητες έως και 135 km/h. Σε ότι αφορά την υπόλοιπη γκάμα των κινητήρων, εκτός από τον εξαιρετικό 1.3 turbo βενζίνης με τους 130 και 155 PS, αλλά και τον 1.0 TCe με 100 PS, υπάρχει και ο 1,5 Blue dCi με 95 και 115 PS.

 

Advertisement