Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο Renault 5 έχει θέση και για τη… μπαγκέτα σας

Ελλάδα 14:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο Renault 5 έχει θέση και για τη… μπαγκέτα σας

ΝΕΑ

Το νέο Renault 5 έχει θέση και για τη… μπαγκέτα σας

ΝΕΑ

Οι σχεδιαστές της γαλλικής εταιρείας αφέθηκαν ελεύθεροι να δημιουργήσουν κάτι πολύ ζωντανό και σύγχρονο. Και το νέο Renault 5 ξεχειλίζει από έξυπνες και πρωτότυπες ιδέες.

Advertisement
Advertisement

Η Renault έβαλε τα δυνατά της ώστε στο νέο Renault 5 να ενώσει την ρετρό αύρα σε συνδυασμό με όλες τις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις. Και πέρα από τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, φρόντισε να το εφοδιάσει με μερικά χαριτωμένα ευρήματα που το κάνουν να ξεχωρίζει.

Αγκαλιάζοντας τα γαλλικά στερεότυπα με μια πινελιά χιούμορ, το Renault 5 διαθέτει ένα μοναδικό αξεσουάρ: μια θήκη για μπαγκέτες.

Τοποθετημένο στα δεξιά της κεντρικής κονσόλας, αυτό το πλεκτό καλάθι από λυγαριά, κατασκευασμένο με τεχνογνωσία από τη Γαλλίδα τεχνίτη Marguerite Herlant, διασφαλίζει ότι το αγαπημένο γαλλικό ψωμί παραμένει άθικτο κατά τη διάρκεια της μεταφοράς.

Advertisement
Advertisement

Αλλά οι εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ. Ο επιλογέας ταχυτήτων, έξυπνα τοποθετημένος στην κολόνα του τιμονιού, παίρνει τη μορφή θήκης κραγιόν, που ονομάστηκε “e-pop shifter”, με προσαρμόσιμες άκρες και συμβατά αξεσουάρ.

Οι ιδιοκτήτες μπορούν εύκολα να εξατομικεύσουν την οδηγική τους εμπειρία, αλλάζοντας την άκρη του επιλογέα, κάτι παρόμοιο με την αλλαγή δίσκου SIM/microSD σε ένα smartphone.

H γαλλική εταιρεία προσφέρει μια μεγάλη σειρά από 104 αξεσουάρ για το Renault 5 της νέας εποχής, συμπεριλαμβανομένων τρισδιάστατα καλύμματα αποθηκευτικών χώρων ενώ οι λάτρεις του ρετρό θα εκτιμήσουν νοσταλγικές πινελιές, όπως το λογότυπο “1972”, που αποτίνει φόρο τιμής στο αρχικό R5, ενώ σύγχρονες επαναλήψεις του εμβληματικού λογότυπου “5” κοσμούν διάφορα σχεδιαστικά στοιχεία.

Advertisement

Στο εσωτερικό, ο σχεδιασμός του ταμπλό που είναι εμπνευσμένος από τις ρετρό αναφορές, ενώ η ταπετσαρία από τζιν, κατασκευασμένη από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια, προσθέτει μια βιώσιμη πινελιά.

Οι εξωτερικές λεπτομέρειες ενισχύουν περαιτέρω τη γοητεία του Renault 5, από το φωτιζόμενο πάνελ του καπό που εμφανίζει τον αριθμό “5” μέχρι τα φωτιστικά σώματα και τα αυτοκόλλητα των τροχών με vintage έμπνευση.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο θα κοστίζει το νέο Renault 5 E-Tech Electric
Τα νέα μοντέλα που θα δούμε στη Γενεύη!
Το «αύριο» της Renault είναι τώρα!