Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο θα κοστίζει το νέο Renault 5 E-Tech Electric

Ελλάδα 17:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο θα κοστίζει το νέο Renault 5 E-Tech Electric

ΝΕΑ

Πόσο θα κοστίζει το νέο Renault 5 E-Tech Electric

ΝΕΑ

Η διαδικασία για την επίσημη εμφάνιση του καινούργιου Renault 5 έχει μπει στην τελική ευθεία. Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο θα παρουσιαστεί επίσημα στην προσεχή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Advertisement
Advertisement

Το πολυαναμενόμενο -για πολλούς λόγους- νέο Renault 5 E-Tech Electric έχει αρχίσει να αποκαλύπτεται σταδιακά από τη γαλλική εταιρεία. Πριν από λίγες ημέρες, αυτή δημοσίευσε επίσημα λίγες φωτογραφίες στις οποίες φαίνονται λεπτομέρειες από το αμάξωμά του.

Το αμιγώς ηλεκτρικό supermini θα αναβιώσει ένα από τα ιστορικότερα μοντέλα της Renault και θα το συστήσει στους νεότερους σε ηλικία υποψήφιους αγοραστές.

Αποτέλεσμα του επιχειρηματικού σχεδίου «Renaulution» είναι το πρώτο μιας σειράς παλαιών μοντέλων της τα οποία θα επανέλθουν στη σύγχρονη εποχή.

Advertisement
Advertisement

Όπως προβλέπεται, αυτά θα περιλαμβάνονται στα, συνολικά, 14 καινούργια αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα παρουσιάσει η εταιρεία ως το 2025, σε όλες τις κατηγορίες επιβατικών αλλά και επαγγελματικών.

Το νέο Renault 5 E-Tech Electric θα παρουσιαστεί επίσημα στην προσεχή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης η οποία θα γίνει από τις 26 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου 2024.

Advertisement

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η τιμή πώλησης του καινούργιου μοντέλου στην ευρωπαϊκή αγορά θα είναι πλησίον των 25.000 ευρώ.

 

Advertisement

To αμάξωμά του μοιάζει πολύ με το αντίστοιχο του πρώτου «Cinq», άλλωστε αυτή ήταν και στόχευση του Ζιλ Βιντάλ, Διευθυντής Σχεδιασμού της Renault, και των συνεργατών του κατά τη διάρκεια σχεδίασης του νέου μοντέλου.

Η Renault έχει κατοχυρώσει το έμβλημα στο οποίο ο αριθμός 5 είναι ενσωματωμένος στο καινούργιο εταιρικό σήμα της. Αυτό ενδέχεται να υπάρχει στο αμάξωμα και του μοντέλου παραγωγής.

Advertisement

Θυμίζουμε ότι το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Renault 5 E-Tech Electric βασίζεται στην πλατφόρμα «CMF-B EV» η οποία έχει χρησιμοποιηθεί ήδη και σε άλλα μοντέλα του Ομίλου Renault Alliance.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, αρχικά θα διατίθεται με μπαταρίες ενεργειακής χωρητικότητας 52 kWh οι οποίες θα του παρέχουν μια μέγιστη θεωρητική αυτονομία έως 400 χλμ.

Αργότερα, το νέο μοντέλο της γαλλικής εταιρείας θα διατίθεται και με συσσωρευτές 40 kWh με σκοπό να είναι οικονομικά προσιτότερα. Φυσικά, σε αυτή την περίπτωση θα έχει μικρότερη αυτονομία, συγκριτικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Όλα όσα γνωρίζουμε για το ηλεκτρικό Renault 5
Το νέο Renault 5 θα μειώνει το λογαριασμό ρεύματος στο σπίτι σας
Οδηγούμε το αρχέτυπο Renault 5