Live Κίνηση
Περισσότερα
RENAULT

Το «αύριο» της Renault είναι τώρα!

Ελλάδα 6:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το «αύριο» της Renault είναι τώρα!

RENAULT

Το «αύριο» της Renault είναι τώρα!

RENAULT

Η Renault φέρνει το μέλλον της αυτοκίνησης νωρίτερα από τον καθένα. Πολλά και κυρίως σημαντικά νέα μοντέλα αναμένεται προσεχώς να αλλάξουν άρδην το αυτοκινητικό τοπίο στη Γηραιά Ήπειρο.

Advertisement
Advertisement

Η αντεπίθεση της Renault με εφόδια τα πολλά και κυρίως ενδιαφέροντα μοντέλα, ξεκινά από την Άνοιξη του 2024 για να εξελιχθεί κατόπιν δυναμικά όλο το επόμενο χρονικό διάστημα.

Με όνομα που αντικατοπτρίζει τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της Renault, το ολόφρεσκο Symbioz συνδυάζει ιδανικά την οδηγική ευχαρίστηση με τους εσωτερικούς χώρους και την οικονομία, χάρη στον full hybrid E-Tech 145 κινητήρα του.

Advertisement
Advertisement

Σημειώστε πως το όνομα Symbioz προέρχεται από την ελληνική “συμβίωση”, μία έννοια άρρηκτα συνδεδεμένη με το DNA Renault, όπως δηλώνει εξάλλου και το σλόγκαν της εταιρείας “αυτοκίνητα για να ζεις/cars for living”.

Το νέο Renault Symbioz ενσωματώνει τη νέα σχεδιαστική προσέγγιση της μάρκας. Αυτό το νέο SUV είναι το πιο compact υβριδικό μοντέλο της Renault που ανήκει στην κατηγορία C, με μήκος μόλις 4,41μ. Η ευελιξία του με αυτό τον τρόπο είναι δεδομένη.

Το φιλόξενο και ποιοτικό εσωτερικό του έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να ικανοποιεί τις ανάγκες ολόκληρης της οικογένειας, καθώς προσφέρει γενναιόδωρους χώρους, τόσο για τους επιβάτες, όσο και για τις αποσκευές τους.

Advertisement

Το μοντέλο προσφέρει ό,τι καλύτερο διαθέτει η Renault στον τομέα της τεχνολογίας, όπως είναι η γυάλινη πανοραμική ηλιοροφή νέας γενιάς «Solarbay», που χρησιμοποιεί τεχνολογία PDLC και μετατρέπεται σε αδιαφανή χωρίς τη χρήση κουρτίνας, το full hybrid κινητήριο σύνολο E-Tech των 145hp, σε ένα όχημα με μειωμένο βάρος (κάτω από 1.500 κιλά), για περισσότερη οδηγική ευχαρίστηση και χαμηλότερη κατανάλωση.

Advertisement

Εννοείται πως στα μελλοντικά μοντέλα της Renault που αναμένεται να δούμε σύντομα, ηγετική θέση θα έχει φυσικά το νέο “5”, με την πλούσια κληρονομιά και το έντονο συναισθηματικό υπόβαθρο.

Διατηρώντας την αλησμόνητη ρετρό ατμόσφαιρα, το Renault 5 E-Tech διαθέτει ανανεωμένο σήμα της εταιρίας στο μπροστινό μέρος, προβολείς LED και μια χαρακτηριστική, χωρίς μάσκα μπροστινή πρόσοψη που χαρακτηρίζεται από τρεις λεπτές οριζόντιες λάμες και φώτα ημέρας LED μέσα σε μαύρα τετράγωνα.

Advertisement

Αναμένεται να έχει μήκος περίπου 3,92 μέτρα και θα χρησιμοποιεί τη νέα αρχιτεκτονική CMF-BEV της Renault. Το σίγουρο είναι πως η αναβίωση του αειθαλούς “5” θα επιφέρει ρίγη συγκίνησης στους παλαιότερους που μεγάλωσαν και ανδρώθηκαν με το θρυλικό “5άρι”. Είναι αυτοί που θα διδάξουν τους νέους τι εστί πλέον Renault 5 και στην εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Το πρόγραμμα «Renaulution» ανακοινώθηκε πριν από δύο χρόνια από τη Renault και αρχίζει πλέον να παίρνει σάρκα και οστά. Το βασικότερο στοιχείο του είναι η δημιουργία μιας καινούργιας άκαμπτης πλατφόρμας στην οποία θα βασίζονται τα νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της γαλλικής εταιρίας.

Οι μπαταρίες είναι ενσωματωμένες στο πάτωμα, αποτελούν δομικό μέρους του σασί και συμβάλλουν στην καλύτερη οδική συμπεριφορά τού αυτοκινήτου. Η συστοιχία τους αποτελείται από τέσσερα επιμέρους τμήματα και το βάρος τους είναι κατά 15 κιλά ελαφρύτερο στο “5” από τις αντίστοιχες του Zoe.

Η νέα πλατφόρμα διαθέτει διάταξη πολλαπλών συνδέσμων στο πίσω μέρος κάτι που δεν είναι συνηθισμένο για οχήματα των σχετικά μικρών κατηγοριών. Όμως, η «CMF-B EV» θα αποτελέσει την βάση για τη δημιουργία μιας «ολόκληρης οικογένειας νέων ηλεκτρικών αυτοκινήτων» όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά και εμφατικά από κορυφαία στελέχη της Renault.

Ο ηλεκτροκινητήρας, ο μετατροπέας τάσης (DC/DC 400 V σε 12 V), ο διανομέας και ο φορτιστής συνιστούν μια ενιαία μονάδα κάτι που μειώνει τον όγκο που καταλαμβάνουν όπως και το βάρος το οποίο είναι κατά 20 κιλά ελαφρύτερο στο 5. Η Renault έχει εξελίξει έναν νέο ηλεκτροκινητήρα ο οποίος δεν απαιτεί μεγάλη ποσότητα σπάνιων γαιών για την κατασκευή του και θα είναι ακόμη πιο αποδοτικός.

Η Renault σε αντίθεση με τις περισσότερες μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρίες αυτοκινήτου, θα δώσει “βροντερό παρών” στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, στα τέλη Φεβρουαρίου και στις αρχές Μαρτίου. Εκεί όπου, θα προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση με τις πρεμιέρες και τις σημαντικές αποκαλύψεις της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
To νέο Renault Symbioz και τι αντιπροσωπεύει
Νέο Renault Arkana: Πιο «Nouvelle Vague» από ποτέ (+τιμές)
Το νέο Renault 5 σε πρώτη προβολή!