Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To νέο «όπλο» της Ισπανικής Αστυνομίας (+video)

Ελλάδα 4:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To νέο «όπλο» της Ισπανικής Αστυνομίας (+video)

ΝΕΑ

To νέο «όπλο» της Ισπανικής Αστυνομίας (+video)

ΝΕΑ

Το Σώμα Εθνικής Αστυνομίας της Ισπανίας ενέταξε στα οχήματα που διαθέτει για τον έλεγχο και το αμιγώς ηλεκτρικό drone EH216 το οποίο δημιούργησε η κινεζική EHang.

Advertisement
Advertisement

Έπειτα από την πρώτη επιτυχημένη δοκιμή που έγινε πριν από λίγους μήνες, το αμιγώς ηλεκτρικό drone ανήκει πλέον στην επιχειρηματική δύναμη του Σώματος Εθνικής Αστυνομίας της ιβηρικής χώρας.

Είναι η πρώτη μεταξύ των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία χρησιμοποιεί επίσημα ένα αυτόνομο αμιγώς ηλεκτροκίνητο ιπτάμενο όχημα για να ελέγχει με αυτό κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεών της. Αυτό έγινε έπειτα από τη σχετική άδεια που πήρε η Ισπανική Εθνική Αστυνομία τόσο από την αρμόδια Αρχή Ασφάλειας όσο και από την Πολιτική Αεροπορία της χώρας.

Σημειωστε πως αυτό το… όπλο καλοβλέπουν και άλλες αστυνομίες της Ε.Ε, μεταξύ των οποίων και η Ελληνική που αναμένει τα αποτελέσματα που θα καταγράψουν οι Ισπάνοι…

Advertisement
Advertisement

Το EHang EH216 έχει συνολικά 16 μικρές έλικες -ανά ζεύγος, σε κάθε άκρη του- και διαθέτει 16 μικρούς ηλεκτροκινητήρες, αντίστοιχα.O χειρισμός του γίνεται από εκπαιδευμένα στελέχη της Ισπανικής Αστυνομίας και από σχετικά μεγάλη απόσταση, όπως έγινε γνωστό.

Με αυτόν τον τρόπο θα επιχειρεί και σε περιπτώσεις όπου υπάρχει κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα όσων λαμβάνουν μέρος.

Advertisement

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το EH12 έχει σχετικά μικρή εμβέλεια η οποία φτάνει τα 18,6 μίλια (30 χλμ.) με πλήρως φορτισμένες τις μπαταρίες του και η μέγιστη ταχύτητά του φτάνει τα 80 μίλια/ώρα (130 χλμ./ώρα).

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πέταξε το πρώτο ελληνικό drone – Δείτε το video
Αυτός είναι ο πιο τρομακτικός αυτοκινητόδρομος στον κόσμο! (+video)
O δράκος της Κίνας και οι αδύναμοι Ευρωπαίοι