Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πέταξε το πρώτο ελληνικό drone – Δείτε το video

Ελλάδα 0:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πέταξε το πρώτο ελληνικό drone – Δείτε το video

ΝΕΑ

Πέταξε το πρώτο ελληνικό drone – Δείτε το video

ΝΕΑ

Το πρώτο ελληνικό UAV Talos ξεκίνησε τις δοκιμαστικές του πτήσεις και σύντομα αναμένεται να είναι σε επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Advertisement
Advertisement

Με γοργούς ρυθμούς εξελίσσονται τα διάφορα προγράμματα για την εξέλιξη και ανάπτυξη ελληνικών drones τα οποία θα αποκαταστήσουν την ισορροπία αυτών των νέας γενιάς όπλων πάνω από το Αιγαίο.

Η ομάδα που βρίσκεται πίσω από την εξέλιξη του Talos ανέβασε στον λογαριασμό της στο Instagram ένα video που δείχνει για πρώτη φορά το UAV να κάνει μία δοκιμαστική πτήση.

Η πτήση αυτή ήταν μικρής διάρκειας και εξελίχθηκε απόλυτα ομαλά σε όλες τις φάσεις της. Και κατά πάσα πιθανότητα είχε να κάνει με μελέτη της αεροδυναμικής του μικρού σκάφους.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρία γράφει χαρακτηριστικά στο Instagram: “Το πρώτο στοίχημα με τον εαυτό μας, να αποδείξουμε ότι έχουμε τις δυνάμεις να κάνουμε κάτι καινοτόμο, σχετικά με τα μη επανδρωμένα στην Ελλάδα, σε μια εποχή που λίγοι είχαν ακούσει αυτή την τεχνολογία”.

Tα χαρακτηριστικά του Talos είναι αρκετά ενδιαφέροντα, καθώς είναι ένα σχετικά μεγάλο drone, με μήκος στα 4,4 μέτρα, ταχύτητα 180 χλμ/ώρα, ακτίνα δράσης περίπου 500 χιλιόμετρα και δυνατότητα για φορτίου (μικτό) έως 200 κιλά.

Advertisement

Σε κάθε περίπτωση τόσο το Talos όσο και οι υπόλοιπες προσπάθειες που βρίσκονται σε εξέλιξη δείχνουν ένα έντονο ενδιαφέρον από την ελληνική πλευρά στο να αναπτυχθεί και αυτός ο τόσο κρίσιμος, όπως αποδείχθηκε στην Ουκρανία, τομέας.

Σε συνδυασμό με το ενδεχόμενο της αγοράς και χρήσης εξελιγμένων αμερικανικών UAV, φαίνεται ότι σιγά-σιγά η χώρα μας μειώνει την απόσταση που την χωρίζει από την απέναντι πλευρά σε αυτού του είδους τα όπλα.

Advertisement

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SAS Tech (@sastechgr)

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ελληνικό υπερόπλο laser ρίχνει τα τουρκικά drones σε 4 δευτερόλεπτα!
Έτοιμος ο Ελληνικός… καταστροφέας των τουρκικών drones
Ελλάδα ακούς; Αυτή είναι η νέα υπερδύναμη στα drones