Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Opel Grandland: Ο οικογενειάρχης στα καλύτερα του

Ελλάδα 3:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Opel Grandland: Ο οικογενειάρχης στα καλύτερα του

ΝΕΑ

Opel Grandland: Ο οικογενειάρχης στα καλύτερα του

ΝΕΑ

Το Opel Grandland είναι η χαρά του οικογενειάρχη ο οποίος εκτός από έναν hightech σχεδιασμό θέλει μεγάλες ανέσεις, χώρους και πρακτικότητα.

Advertisement
Advertisement

Η σχεδιαστική στροφή της Opel τα τελευταία δύο χρόνια μπορεί να χαρακτηριστεί εύκολα ως το απόλυτο επίτευγμα αναγέννησης στον κόσμο της αυτοκίνησης. Μοντέλα όπως το νέο Mokka, το Grandland και φυσικά το Astra όχι μόνο άλλαξαν εντελώς την σχεδιαστική τους φιλοσοφία, αλλά κατάφεραν μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα να γίνουν σημείο αναφοράς στη νέα γενιά αυτοκινήτων.

Στην περίπτωση του νέου Grandland η μεταμόρφωση είναι εντυπωσιακή με το SUV της Opel να καταφέρνει να ξεχωρίζει εύκολα ανάμεσα στα υπόλοιπα, και ομολογουμένως πολλά, μοντέλα της κατηγορίας. Το Grandland ωστόσο δεν μένει μόνο στην εκλεπτυσμένη εμφάνιση του, αλλά προσφέρει μια σειρά από ανέσεις και τεχνολογίες που το ανεβάζουν πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των οδηγών που αναζητούν την ιδανική οικογενειακή λύση μετακίνησης.

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα πιο δυνατά σημεία του αυτοκινήτου είναι η άνεση και οι αυξημένοι χώροι στο εσωτερικό της καμπίνας. Η Opel έχει επιλέξει να τοποθετήσει εργονομικά καθίσματα εμπρός, πιστοποιημένα από τον οργανισμό AGR τα οποία προσφέρουν εξαιρετικά επίπεδα άνεσης σε κάθε διαδρομή. Η θέση οδήγησης βάζει τον οδηγό σε ένα πολύ φιλικό περιβάλλον το οποίο του προσφέρει εύκολη πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες του αυτοκινήτου και ανά πάσα στιγμή έχει τον έλεγχο των πάντων.

Με τη δυνατότητα 16 διαφορετικών ρυθμίσεων βρίσκει εύκολα το ιδανικό σημείο που τον βολεύει, ενώ χάρη στη δερμάτινη επένδυση θα αισθανθεί ότι βρίσκεται σε ένα πολυτελές περιβάλλον. Τα καθίσματα τόσο εμπρός όσο και πίσω είναι θερμαινόμενα και αεριζόμενα, ενώ εξίσου θερμαινόμενο είναι το τιμόνι, το παρμπρίζ και οι καθρέπτες.

Advertisement

Στον τομέα της πρακτικότητας το Grandland είναι στο ανώτερο επίπεδο μετατρέποντας τις καθημερινές μετακινήσεις του οδηγού και των επιβατών σε μια ευχάριστη υπόθεση. Ανάμεσα στις ευκολίες χρήσης του νέου SUV της Opel είναι το άνοιγμα και κλείσιμο της πίσω πόρτας. Ο χρήστης μπορεί με το πάτημα ενός κουμπιού ή το πέρασμα του ποδιού από το κάτω μέρος του προφυλακτήρα να ανοίξει το πορτμπαγκάζ διατηρώντας τα χέρια του ελεύθερα.

Advertisement

Την εργονομία στο εσωτερικό ενισχύουν οι έξυπνες θήκες σε πολλά σημεία του αυτοκινήτου. Παράλληλα, τα συστήματα συνδεσιμότητας μέσω του εξελιγμένου infotainment δίνει τη δυνατότητα μεταφοράς του smartphone στην οθόνη του αυτοκινήτου απολαμβάνοντας όλες τις χρηστικές εφαρμογές όπως τηλεφωνικές κλήσεις, μηνύματα, πλοήγηση, μουσική και ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο. Και αν η μπαταρία στο smartphone τελειώνει δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας διότι η Opel στο κεντρικό ντουλαπάκι έχει φροντίσει να υπάρχει επαγωγική φόρτιση της συσκευής.

Advertisement

Και επειδή ο οικογενειάρχης, εκτός από την άνεση και την πρακτικότητα θέλει να έχει και τη μέγιστη οικονομία στις μετακινήσεις του, η Opel προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στους κινητήρες. Το Grandland είναι διαθέσιμο με οικονομικούς κινητήρες βενζίνης 1.2 λίτρων άμεσου ψεκασμού που κρατάνε την κατανάλωση στα επίπεδα των 6 λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα. Για ακόμα μεγαλύτερη οικονομία υπάρχει και ο κινητήρα Diesel 1.5 λίτρων (5,4 λιτ./100χλμ), ενώ με διαφορά η πιο οικονομική πρόταση είναι η Plug-In υβριδική που συνδυάζει βενζινοκινητήρα 1.2 λίτρων και ηλεκτροκινητήρα με συνδυαστική απόδοση 225 ίππους. Εδώ, η μεικτή κατανάλωση είναι εκπληκτική και περιορίζεται στα 1,2 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα!

Δεν χωράει αμφιβολία λοιπόν ότι το νέο Opel Grandland μπορεί να δώσει λύσει ακόμα και στις πιο δύσκολες εξισώσεις που θα του βάλει ο οικογενειάρχης. Είναι ένα αυτοκίνητο το οποίο μπορεί να δείχνει hightech, ωστόσο έχει σχεδιαστεί με αποκλειστικό σκοπό να το απολαύσουν οι επιβάτες του σε μικρές ή μεγάλες διαδρομές.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η καλύτερη στιγμή για Opel και ιδιαίτερα για Corsa και Crossland
Η Opel έσπασε το κοντέρ των πωλήσεων τον Ιανουάριο!
Opel Mokka-e: Αθόρυβα στην κορυφή