Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Opel Grandland: Οικογενειακό SUV για όλα τα γούστα (+video)

Ελλάδα 9:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Opel Grandland: Οικογενειακό SUV για όλα τα γούστα (+video)

ΝΕΑ

Opel Grandland: Οικογενειακό SUV για όλα τα γούστα (+video)

ΝΕΑ

Το ελκυστικό Opel Grandland έχει έρθει πιο δυναμικό από ποτέ να κατακτήσει τη δημοφιλέστατη κατηγορία των SUV.

Advertisement
Advertisement

Όταν η Οpel αποφάσισε να ανανεώσει σημαντικά το Grandland ακολούθησε έναν δύσκολο δρόμο, αυτόν την απλοποίησης. Θέλησε ξεκάθαρα να δώσει στο κοινό της ένα πιο φιλικό, πιο απλό και πιο χρηστικό SUV, το οποίο ωστόσο θα περιλάμβανε όλες εκείνες τις λεπτομέρειες που θα το έκαναν να πετάξει προς την κορυφή. Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό και οι άνθρωποι της Opel μπορούν πλέον να περηφανευτούν ότι κατάφεραν να απογειώσουν το δημοφιλές SUV τους μετατρέποντάς το στο ιδανικό οικογενειακό SUV της σύγχρονης εποχής.

Ένα από τα στοιχεία που κάνουν το νέο Grandland να ξεχωρίζει είναι η εμφάνισή του η οποία ακολουθεί το μοτίβο της νέας εποχής των Opel. Η εμπρός χαρακτηριστική σπορ μάσκα Vizor με τα αιχμηρά φωτιστικά σώματα και τις καθαρές γραμμές έχουν δημιουργήσει ένα χαρακτηριστικό σχήμα το οποίο εύκολα ξεχωρίζει στο δρόμο.

Advertisement
Advertisement

Η Opel πολύ σωστά επέλεξε να δημιουργήσει πολλαπλές εκδόσεις στο νέο Grandland, τοποθετώντας παράλληλα ποικιλία μηχανικών συνόλων στο μοντέλο. Οι αρχικές εκδόσεις του μοντέλου είναι οι Tech & Design και η GS στις οποίες ο καθένας θα βρει το πακέτο εξοπλισμού που αναζητά. Και στις δύο περιπτώσεις, οι επιλογές κινητήρων είναι δύο.

Η μία είναι με τον τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης 1.2 λίτρων τούρμπο ο οποίος αποδίδει 130 ίππους και 230 Nm ροπής και συνδυάζεται με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Η δεύτερη είναι με τον κινητήρα πετρελαίου 1.5 λίτρων απόδοσης επίσης 130 ίππων και 300 Nm ροπής ο οποίος συνεργάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8 σχέσεων.

Advertisement

Η Opel δεν έχει αφήσει το νέο Grandland μακριά από την ηλεκτροκίνηση έχοντας διαθέσιμη και μια υβριδική έκδοση Plug-In. Και στην περίπτωση του Grandland Plug-In Hybrid οι εκδόσεις είναι δύο (Tech & Design και GS) και συνοδεύονται από πλούσιο πακέτο εξοπλισμού τόσο στον τομέα της άνεσης όσο και της ασφάλειας και της τεχνολογίας.

Advertisement

Το υβριδικό σύνολο αποτελείται από έναν κινητήρα βενζίνης 1.6 λίτρων ο οποίος συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα προκειμένου η μέγιστη απόδοση να φτάσει τους 225 ίππους. Το Grandland Plug-In Hybrid είναι σε θέση να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά για περίπου 65 χιλιόμετρα κάτι που μεταφράζεται σε μικρή κατανάλωση καυσίμου της τάξης των 1,2 λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα, αλλά και σε χαμηλές εκπομπές ρύπων της τάξης των 28 γρ/χλμ. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι 8τάχυτο αυτόματο και βοηθά στις πολύ καλές επιδόσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 8.9 δευτερόλεπτα).

Οι τιμές του νέου Opel Grandland ξεκινούν από τις 31.900 ευρώ και φτάνουν στην κορυφαία υβριδική έκδοση GS e τις 49.900 ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Opel Corsa: Ένα αυτοκίνητο για όλους
To high tech Opel Astra PHEV (+video)
To Opel Mokka-e έγινε Mokka Electric