Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο Nissan Z με μια ματιά (video)

Ελλάδα 2:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο Nissan Z με μια ματιά (video)

ΝΕΑ

Το νέο Nissan Z με μια ματιά (video)

ΝΕΑ

Το Nissan Z αποκαλύφθηκε και κλείνει το μάτι σε όσους θέλουν να δώσουν σπορ χρώμα στις μετακινήσεις τους.

Advertisement
Advertisement

Μετά από μια μακροσκελή εκστρατεία teaser φωτογραφιών, πολλές διαρροές και έντονη φημολογία, η Nissan αποφάσισε να απομακρύνει την κουκούλα από το έβδομης γενιάς “Z”.

Η εμφάνιση του sportscar δεν αποκλίνει από αυτή του Nissan Z Proto, με πληθώρα ανάγλυφων επιφανειών, αλλά και αιχμηρών γραμμών. Στο μπροστινός μέρος ξεχωρίζει το χαμηλωμένο ρύγχος, η ευμεγέθης μάσκα και τα ρετρο-μοντέρνα LED φώτα.

Η οροφή είναι σε μαύρο χρώμα και έχει έντονη κλίση, οι ζάντες έχουν διάμετρο 18 ή 19 ίντσες, ενώ στο πίσω μέρος το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνουν οι διπλές απολήξεις της εξάτμισης και η οριζόντια μαύρη φάσα που ενσωματώνει τα φώτα.

Advertisement
Advertisement

Στο εσωτερικό έχει δοθεί έμφαση στην εργονομία, παρουσία ενός παραμετροποιήσιμου ψηφιακού πίνακα οργάνων 12,3” και τριών αναλογικών οργάνων (στροφές τούρμπο, τάση ηλεκτρικού ρεύματος και πίεση) πάνω από την κεντρική οθόνη. Το τιμόνι έχει αποκλειστικά τα απολύτως απαραίτητα κουμπιά, ώστε να μην αποσπάται η προσοχή του οδηγού από τον δρόμο.

Ακόμα, τα σπορ καθίσματα αντλούν έμπνευση από εκείνα του GT-R, προσφέροντας ενισχυμένη πλευρική στήριξη και ταυτόχρονα δεν κουράζουν σε συνθήκες πολύωρης οδήγησης.

Το Nissan Z ενσωματώνει έναν 6κύλινδρο σε διάταξη “V” χωρητικότητας 3,0 λίτρων με δύο τούρμπο, ο οποίος παράγει 400 PS / 375 Nm και συνδυάζεται είτε με 6άρι μηχανικό κιβώτιο είτε με 9τάχυτο αυτόματο (προαιρετικά). Η κίνηση φτάνει αποκλειστικά στους πίσω τροχούς, με τον πρόσθετο εξοπλισμό να περιλαμβάνει και πίσω μπλοκέ διαφορικό.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Nissan: To GT-R Nismo του 2022 έχει ήδη εξαντληθεί
Αυτό είναι το Ζ, το νέο σπορ Nissan
Nissan Patrol: Γιορτάζει 70 χρόνια

Advertisement