Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο μοντέλο της Glickenhaus θα είναι πραγματικό… όπλο!

Ελλάδα 9:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο μοντέλο της Glickenhaus θα είναι πραγματικό… όπλο!

ΝΕΑ

Το νέο μοντέλο της Glickenhaus θα είναι πραγματικό… όπλο!

ΝΕΑ

Από τα supercars και το Le Mans, η Scuderia Glickenhaus ετοιμάζεται για στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Advertisement
Advertisement

Την Scuderia Glickenhaus την γνωρίζουμε πολύ καλά από τα εντυπωσιακά supercars και ιδιαίτερα τ πρωτότυπο 007 LMH με το οποίο πήρε μέρος στον 24ωρο του Le Mans με μεγάλη επιτυχία. Η μικρή ιταλική φίρμα ωστόσο φαίνεται πως δεν μένει στα αυτοκίνητα επιδόσεων καθώς έχει ήδη στα σκαριά μια σειρά από οχήματα εκτός δρόμου αλλά και στρατιωτικά οχήματα.

Ήδη γνωρίζουμε ότι η Glickenhaus έχει σχεδιάσει ένα αυτοκίνητο εκτός δρόμου το οποίο ονομάζει Boot, ενώ τον Μάρτιο του 2020 είχε αποκαλύψει σχέδια ενός ακόμα οχήματος εκτός δρόμου με μεγάλες διαδρομές αναρτήσεων και μεγάλους τροχούς. Το καινούριο σχέδιο που διέρρευσε η εταιρεία είναι το Glickenhaus 008 το οποίο εμφανίζεται ως ένα στρατιωτικό όχημα.

Advertisement
Advertisement

Σε σχέση με το απλό off-road μοντέλο, η έκδοση Fast Response Military διαθέτει επιπλέον φωτιστικά σώματα στο εμπρός μέρος, είναι βαμμένο στα χρώματα παραλλαγής, ενώ στην οροφή του φιλοξενεί ένα τεράστιο οπλικό σύστημα! Στο πίσω μέρος υπάρχει ενσωματωμένη σχάρα για επιπλέον αποθήκευση υλικού, ενώ ο χειρισμό του όπλου θα γίνεται μέσα από το όχημα.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του οχήματος δεν έχουν γίνει γνωστά, ωστόσο ο κινητήρας αναμένεται να είναι V8 τοποθετημένος στο κέντρο με ενισχυμένα διαφορικά και φρένα της Wilwood. Η απλή έκδοση του 008 κοστίζει σχεδόν 100.000 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι με την προσθήκη του όπλου στην οροφή η τιμή θα αυξηθεί αρκετά! Η Scuderia Glickenhaus αναφέρει πάντως ότι μετά το στρατιωτικό όχημα θα ακολουθήσουν οχήματα αστυνομίας και πυροσβεστικής.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Scuderia Cameron Glickenhaus συνεχίζει την παραγωγή των Hypercars
Υδρογονοκίνητο pick up από τη Scuderia Cameron Glickenhaus
Το εντυπωσιακό Glickenhaus 007 LMH στη Monza (VIDEO)

Advertisement