Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Glickenhaus 007S: Από το Λε Μαν στα… Λιμανάκια

Ελλάδα 12:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Glickenhaus 007S: Από το Λε Μαν στα… Λιμανάκια

ΝΕΑ

Glickenhaus 007S: Από το Λε Μαν στα… Λιμανάκια

ΝΕΑ

Ένα αγωνιστικό hypercar βγαλμένο από το Λε Μαν με 1.000 άλογα και άδεια να κυκλοφορεί σε δημόσιους δρόμους. Τιμούλα;

Advertisement
Advertisement

Μπορεί η Mercedes-Benz να “ζορίστηκε” λιγάκι με την One, όμως το τελικό αποτέλεσμα την δικαίωσε, έστω και αν όπως δηλώνουν δεν πρόκειται να το ξανακάνουν ποτέ.

Υπάρχουν όμως μικρότεροι κατασκευαστές που δεν δειλιάζουν μπροστά στο μπουν στην διαδικασία να κατασκευάσουν ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο για χρήση δρόμου.

Μία τέτοια είναι η Glickenhaus από τις ΗΠΑ, η οποία έδωσε στην δημοσιότητα τις λεπτομέρειες για την έκδοση δρόμου του αγωνιστικού της SCG 007 με το οποίο συμμετέχει στο Λε Μαν.

Advertisement
Advertisement

Θα κατασκευαστεί σε μόλις 24 κομμάτια και θα έχει τριθέσια διάταξη στα πρότυπα της ιστορικής McLaren F1 με τον οδηγό τοποθετημένο στο κέντρο.

Η εταιρία διαβεβαιώνει ότι θα μπορεί να βγάζει πινακίδες για κυκλοφορία, τουλάχιστον στις ΗΠΑ όπου οι κανονισμοί είναι πιο χαλαροί.

Το βάρος του αυτοκινήτου είναι κοντά στα 1.400 κιλά και εφοδιάζεται με έναν twin turbo V8 με απόδοση πάνω από 1.000 ίππους, αρκετούς περισσότερους από τους 670 που έχει η αγωνιστική έκδοση λόγω περιορισμών.

Advertisement

Όπως ανακοινώνει η εταιρία, ένα αυτοκίνητο έχει ήδη πωληθεί, και όσοι ενδιαφέρονται θα μπορούν να ενημερώνονται μέσω του site της εταιρίας. Οι πελάτες θα μπορούν να οδηγήσουν το αυτοκίνητό τους στην πίστα, πριν το πάρουν στο σπίτι τους.

Για όποιον θέλει να το χρησιμοποιήσει σε πίστα, θα υπάρχει η δυνατότητα για χαμήλωμα της ανάρτησης, θα έχει ρυθμιζόμενο ABS και traction control και ελαστικά σλικ για αγωνιστική χρήση.

Advertisement

Το αυτοκίνητο έχει τιμή καταλόγου 2,5 εκατ. δολάρια και χρειάζεται τουλάχιστον δύο χρόνια για να κατασκευαστεί από την στιγμή που θα μπει η παραγγελία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το νέο μοντέλο της Glickenhaus θα είναι πραγματικό… όπλο!
Η Scuderia Cameron Glickenhaus συνεχίζει την παραγωγή των Hypercars
Το εντυπωσιακό Glickenhaus 007 LMH στη Monza (VIDEO)