Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο υδρογονοκίνητο Space της GAC δεν το λες και όμορφο…

Ελλάδα 22:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο υδρογονοκίνητο Space της GAC δεν το λες και όμορφο…

ΝΕΑ

Το νέο υδρογονοκίνητο Space της GAC δεν το λες και όμορφο…

ΝΕΑ

Το νέο εντυπωσιακό πρωτότυπο της GAC που μεγαλουργεί στην αγορά της Κίνας, είναι ένα μεγάλο MPV που κινείται με υδρογόνο και προβάλλει την άνεση των επιβατών ως απόλυτη προτεραιότητα.

Advertisement
Advertisement

Η GAC λάνσαρε το νέο της πρωτότυπο στην Κίνα, με τα φουτουριστικά σχεδιαστικά στοιχεία πάνω στις απλές γραμμές του αμαξώματος να είναι το κυρίαρχο χαρακτηριστικό.

Το GAC Space παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης GAC Tech Day 2022 στο κέντρο Έρευνας και Εξέλιξης της αυτοκινητοβιομηχανίας στο Guangzhou της Κίνας. Το πρωτότυπο δεν προορίζεται για παραγωγή, αν και ορισμένα από τα σχεδιαστικά του χαρακτηριστικά προφανώς και θα μπορούσαν να ενσωματωθούν σε μοντέλα παραγωγής και μάλιστα άμεσα.

Advertisement
Advertisement

Η σιλουέτα του μεγάλου MPV τονίζει τη διάθεση της GAC να προσφέρει ένα πολύ σύγχρονο και ιδιαίτερα άνετο περιβάλλον για να μετακινούνται οι επιβάτες του. Με τροχούς μεγάλης διαμέτρου και καθαρές από πτυχώσεις επιφάνειες στο αμάξωμα, με το μπροστινό άκρο να καλύπτεται εξ ολοκλήρου από μια τεράστια γρίλια την οποία η εταιρεία περιγράφει ως «φωτισμένο καταρράκτη» και την αυξημένη κλίση του παρμπρίζ, το πρωτότυπο Space της GAC τονίζει τη διαφορετικότητά του.

Η γραμμή της οροφής προς τα πίσω είναι εμπνευσμένη από την παραδοσιακή κινεζική αρχιτεκτονική αλλά ταυτόχρονα εξασφαλίζει και μεγαλύτερο χώρο για το κεφάλι των επιβατών. Στη μία πλευρά του οχήματος βλέπουμε μια κανονική πόρτα για οδηγό και συνοδηγό, ενώ για τους πίσω, υπάρχει μια τεράστια πόρτα που ανοίγει προς τα πάνω και προσφέρει εύκολη πρόσβαση στο εσωτερικό. Η καμπίνα είναι διακοσμημένη σε στυλ φουτουριστικού καθιστικού και έρχεται να «υπονοήσει» πως τεχνολογικά το μοντέλο θα υποστηρίξει και αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 4.

Advertisement

Το ταμπλό έχει τρεις οθόνες ενσωματωμένες σε ένα ενιαίο πάνελ, ενώ το τιμόνι είναι αναδιπλούμενο και διακρίνονται εκτενείς ξύλινες επιφάνειες. Η GAC υπογραμμίζει πως στο εσωτερικό βρίσκουμε δύο κομψά ανεξάρτητα καθίσματα που περιστρέφονται και ένας καναπές σε σχήμα «L» για τους πίσω επιβάτες. Στο περιβάλλον απεικονίζεται το βουνό Baiyun και ο ποταμός Pearl, που είναι διάσημα ορόσημα της επαρχίας Guangzhou, ενώ και τα φώτα της οροφής είναι σχεδιασμένα να μοιάζουν με σύννεφα. Οι επιβάτες μπορούν να απολαύσουν διαφορετικές λειτουργίες, αλλάζοντας την ατμόσφαιρα.

Advertisement

Στη λειτουργία Bonfire Circle, τα καθίσματα περιστρέφονται, το δάπεδο φωτίζεται ενώ και το κεντρικό τραπέζι σηκώνεται. Η λειτουργία Tea Time Lounge είναι πιο ενδιαφέρουσα, με ένα επιπλέον χώρο καθιστικού που προκύπτει στο πίσω μέρος, που επιτρέπει στους επιβάτες να χαλαρώσουν και να απολαύσουν ένα φλιτζάνι τσάι ενώ βρίσκονται στην εξοχή. Η GAC δεν αποκάλυψε τεχνικές λεπτομέρειες για το υδρογονοκίνητο πρωτότυπο, αν και αναφορές από την Κίνα κάνουν λόγο για κινητήρα εσωτερικής καύσης 1,5 λίτρων, παρόμοιο με εκείνον της Toyota.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ducati: Επενδύοντας στην Οδική Ασφάλεια για πιο απολαυστικές διαδρομές
GAC Time Concept: Επιστροφή στο μέλλον
Έρχονται τα ηλεκτρικά και υδρογονοκίνητα αεροσκάφη!