Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ducati: Επενδύοντας στην Οδική Ασφάλεια για πιο απολαυστικές διαδρομές

Ελλάδα 20:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ducati: Επενδύοντας στην Οδική Ασφάλεια για πιο απολαυστικές διαδρομές

ΝΕΑ

Ducati: Επενδύοντας στην Οδική Ασφάλεια για πιο απολαυστικές διαδρομές

ΝΕΑ

Όσοι μετακινούμαστε καθημερινά σε δύο τροχούς, αντιλαμβανόμαστε τη μοτοσυκλέτα ως μία προέκταση του εαυτού μας.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για ένα απαραίτητο εργαλείο, το οποίο μας κάνει ευέλικτους, μας επιτρέπει να ελισσόμαστε με άνεση στους δρόμους εντός και εκτός πόλης, αλλά και να ανταποκρινόμαστε στους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας. Δεν έχει σημασία αν χρησιμοποιούμε τη μηχανή ως ένα μεταφορικό μέσο ή αν είναι για εμάς ένας τρόπος, μία φιλοσοφία ζωής, διότι όλοι όσοι απολαμβάνουμε σύντομα και μακρινά «ταξίδια» με μία μοτοσυκλέτα, γνωρίζουμε καλά πως είναι πολύ πιο απολαυστικά, όταν πραγματοποιούνται με απόλυτη ασφάλεια.

Αυτός είναι και ο λόγος, άλλωστε, που επενδύουμε σε έναν καλό εξοπλισμό, ενώ πριν αποφασίσουμε να αποκτήσουμε έναν καινούργιο δίτροχο «σύμμαχο», φροντίζουμε να ενημερωνόμαστε αναλυτικά, σχετικά με τα συστήματα ασφαλείας που διαθέτει, ώστε να είμαστε σίγουροι πως έχουμε κάνει την πιο αξιόπιστη επιλογή που υπάρχει στην αγορά. Και αν υπάρχει μία εταιρία που αναμφίβολα ξεχωρίζει, διότι επιμένει να πρωτοπορεί στον τομέα της ασφάλειας, αυτή είναι σίγουρα η Ducati, μία μάρκα που εδώ και χρόνια αποτελεί συνώνυμο των προηγμένων συστημάτων ασφαλείας και συντροφεύει εκατομμύρια μοτοσικλετιστές σε όλο τον κόσμο.

Παρακάτω, λοιπόν, έχουμε συγκεντρώσει μερικούς από τους «σταθμούς» που οδήγησαν σε αυτή τη σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στη Ducati και τους μοτοσικλετιστές, ενώ παρουσιάζουμε τις πρωτοποριακές τεχνολογίες αιχμής, οι οποίες προστατεύουν αποτελεσματικά τους αναβάτες, καθιστώντας διαχρονικά τις συγκεκριμένες μοτοσυκλέτες ως μία εξαιρετική επιλογή για κάθε είδους διαδρομή.

Advertisement
Advertisement

Αποβλέποντας σε ένα μέλλον με μηδενική επικινδυνότητα για τους αναβάτες

Η ασφάλεια αποτελεί εδώ και χρόνια ένα αναπόσπαστο κομμάτι στην ανάπτυξη της Ducati. Πιο συγκεκριμένα, το μεγαλόπνοο πλάνο της εταιρίας, «Safety Road Map 2025», έχει καταφέρει να ενσωματώσει άψογα τις διαχρονικές αξίες, δηλαδή το στυλ, την πολυπλοκότητα και τις μοναδικές επιδόσεις, που χαρακτηρίζουν τα μοντέλα και τη φιλοσοφία της Ducati, προσφέροντας στους οδηγούς άνετες και ασφαλείς οδηγικές εμπειρίες μέσα από τεχνολογίες αιχμής. Από το σύστημα ελέγχου Traction Control που μας συστήθηκε το 2008 στο σύστημα ασφάλειας Power Launch του 2016 και από το Slide Control του 2017 στο «επαναστατικό» σύστημα υποβοήθησης Radar based Rider Assistance Systems του 2020, η Ducati παραμένει διαρκώς στην πρώτη γραμμή όσον αφορά στην οδική ασφάλεια, επιδιώκοντας να δημιουργεί ακόμη πιο προηγμένα και έμπιστα συστήματα τεχνολογίας, τα οποία σε βάθος χρόνου θα μηδενίσουν την επικινδυνότητα για τους αναβάτες.

Advertisement

Ένας άρτιος και ολοκληρωμένος εξοπλισμός είναι μία «πανοπλία» για κάθε αναβάτη

Αν η μοτοσυκλέτα αποτελεί για έναν αναβάτη μία προέκταση του εαυτού του, τότε ο εξοπλισμός είναι η «πανοπλία», η οποία τον προστατεύει από τους πιθανούς κινδύνους που μπορεί να προκύψουν στη διαδρομή του. Διότι ένας έμπειρος αναβάτης γνωρίζει πως ένας ακατάλληλος εξοπλισμός, είναι ένα μεγάλο ρίσκο, το οποίο δεν αξίζει να πάρει, αφού μόνο μία εργονομική, άνετη στολή αναβάτη είναι αυτή που θα τον θωρακίσει από τους άλλους οδηγούς, τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, τους δύσβατους δρόμους και τις «παγίδες» της πίστας. Ξεκινώντας από το κεφάλι, το κράνος είναι το πρώτο απαραίτητο αξεσουάρ για έναν αναβάτη, καθώς αποτελεί ένα αρκετά ανθεκτικό κέλυφος που «αγκαλιάζει» το κεφάλι του μοτοσικλετιστή, αντέχει την πίεση και την τριβή, ενώ με την εσωτερική του επένδυση μπορεί και απορροφά τους κραδασμούς που θα επιφέρει μία δυνατή σύγκρουση.

Advertisement

Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και το καλύτερο κράνος πρέπει να αντικαθίσταται έπειτα από μία βίαιη πρόσκρουση, ειδάλλως πέντε χρόνια μετά από την πρώτη χρήση. Όσο για το jacket, είναι σημαντικό να είναι άνετο, δίνοντας στον αναβάτη πλήρη ευελιξία και ελευθερία κινήσεων, αλλά την ίδια στιγμή, να τον προστατεύει αποτελεσματικά σε περίπτωση κρούσης, διατηρώντας τα προστατευτικά του στη θέση που πρέπει να βρίσκονται. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το πρωτοποριακό, αδιάβροχο Ducati Smart Jacket που δημιουργήθηκε έπειτα από συνεργασία της Ducati με την Dainese. Διαθέτει έναν εσωτερικό αερόσακο στο γιλέκο, ο οποίος προστατεύει την πλάτη και το στήθος του αναβάτη, καθώς και έναν «εγκέφαλο» με επτά αισθητήρες, οι οποίοι εντοπίζουν έγκαιρα την επικινδυνότητα και ενεργοποιούν τον αερόσακο την κατάλληλη στιγμή. Το συγκεκριμένο jacket προσφέρει αξεπέραστη άνεση και ασφάλεια, αποθηκεύεται εύκολα και αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή για κάθε μετακίνηση.

Μία σχολή οδήγησης που θέλει να διαμορφώσει αναβάτες με αυτοπεποίθηση

Advertisement

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως δεν αρκεί ένα αξιόπιστο όχημα ή ένας άρτιος εξοπλισμός για να προστατευτούμε από τους κινδύνους που συναντάμε στην άσφαλτο. Ακριβώς για αυτό, εμείς με την οδηγική μας συμπεριφορά, την υπευθυνότητα και τον σεβασμό που δείχνουμε σε όσους μοιράζονται μαζί μας το ίδιο οδικό δίκτυο, θα περιορίσουμε τους παράγοντες που απειλούν την ασφάλεια όλων μας. Αυτή τη συλλογική προσπάθεια επιθυμεί να στηρίξει και η Ducati μέσα από την Ducati Riders Academy ή αλλιώς DRA, η οποία αποτελεί μια πρότυπη σχολή ασφαλούς οδήγησης μοτοσυκλέτας, βασισμένη στα πρότυπα λειτουργίας του θεσμού DRE της Ducati Motor Holding.

Έτσι, δίνει τη δυνατότητα σε κάθε νέο μοτοσικλετιστή να συμμετέχει σε μία ημερίδα ασφαλούς οδήγησης, η οποία χωρίζεται σε τρεις ενότητες μαθημάτων (Riding School 1, 2 ή 3), πραγματοποιείται υπό την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτών και απαντά στα θεωρητικά και τα πρακτικά ερωτήματα που απασχολούν έναν νέο αναβάτη. Σκοπός της ημερίδας είναι ο δικυκλιστής να βελτιώσει τις οδηγικές του ικανότητες και να γνωρίσει τις δυνατότητες μίας Ducati, ώστε να αισθάνεται μεγαλύτερη άνεση και αυτοπεποίθηση στις πρώτες του διαδρομές. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις του Riding School του Θανάση Χούντρα στο Πολυδένδρι Αττικής, σε μια έκταση 46 στρεμμάτων, ιδανική για τη διεξαγωγή οδηγικών ασκήσεων και μαθημάτων.

Συνοψίζοντας, με απώτερο στόχο την αυξημένη ασφάλεια των δικυκλιστών στους δρόμους, είναι βέβαιο πως η Ducati θα συνεχίσει στο μέλλον να μας εκπλήσσει ευχάριστα και να μας προσφέρει αξιόπιστες, διαχρονικές μοτοσυκλέτες, οι οποίες μας δίνουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουμε με μεγαλύτερη προστασία τις μετακινήσεις μας!