Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

GAC Time Concept: Επιστροφή στο μέλλον

Ελλάδα 22:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GAC Time Concept: Επιστροφή στο μέλλον

ΝΕΑ

GAC Time Concept: Επιστροφή στο μέλλον

ΝΕΑ

Το πέρασμα από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης στα μοτερ με ηλεκτρική ενέργεια, σηματοδοτεί μια εντελώς νέα εποχή στην αυτοκινητοβιομηχανία. Η νέα εποχή χρειάζεται και νέο σχεδιασμό, λέει η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία GAC.

Advertisement
Advertisement

Το μοντέλο της GAC Time Concept, είναι μία πρόταση για ένα αμιγώς ηλεκτρικό πολυτελές sedan.

Με την αεροδυναμική να έχει τον πρώτο ρόλο το Time Concept συνδυάζει εντυπωσιακή εμφάνιση αλλά και κορυφαία αεροδυναμική για αύξηση της αυτονομίας. Βασίζεται σε ένα εξαιρετικά μακρύ σχήμα (θυμίζει έντονα δάκρυ) με συντελεστή οπισθέλκουσας 0,191.

Η καμπίνα του GAC ξεκινά από πολύ μπροστά, το επίπεδο παρμπρίζ συγχωνεύεται με την οροφή, που είναι επίσης επίπεδη και καταλήγει σε μια… ουρά στο πίσω μέρος σχηματίζοντας «τόξο». Χωρίς ορατό πλαίσιο, η πλευρική γραμμή του παραθύρου ακολουθεί επίσης αυτό το τόξο.

Advertisement
Advertisement

Οι χειρολαβές των θυρών, είναι καλυμμένες ενώ μικρές κάμερες οπισθοπορείας δίνουν πληροφορίες για το τι γίνεται πίσω. Οι ζάντες είναι επίσης αεροδυναμικά «ντυμένες». Οι προβολείς LED του GAC στο μπροστινό μέρος αποτελούνται από πολλά μεμονωμένα στοιχεία που εμφανίζονται ως φώτα πορείας κατά την κίνηση. Το φως στο πίσω μέρος είναι πιο εντυπωσιακό. Οι λωρίδες φωτός πάλλονται, προσομοιώνοντας οπτικά ένα τρισδιάστατο εφέ σήραγγας. Οι τροχοί παρέχουν πρόσθετα εφέ φωτός όταν περιστρέφονται.

Advertisement

Σαλόνι για τρεις

Το Time Concept έχει πόρτες μόνο στην αριστερή πλευρά. Ανοίγουν σε αντίθετες κατευθύνσεις χωρίς κολόνα Β και μαζί με ένα στοιχείο οροφής που ανοίγει προς τα πάνω, παρέχουν εύκολη πρόσβαση στο εσωτερικό. Ο οδηγός κάθεται σε ένα μόνο κάθισμα μπροστά, με δύο επιβάτες πίσω του, οι οποίοι κάθονται σε σχήμα «L».

Advertisement

Ανοιχτά χρώματα, ροζ χρυσές πινελιές και ξύλινο πάτωμα δημιουργούν μια σχεδόν ζωντανή ατμόσφαιρα. Κάτω από το κάθισμα του οδηγού, το φως σχηματίζει μία… λίμνη. Η μεγάλη, ρυθμιζόμενη γυάλινη οροφή και ο ατμοσφαιρικός φωτισμός LED, μπορούν επίσης να προσομοιώσουν έναν έναστρο ουρανό στην επένδυση της.

Advertisement

Tο concept σχεδιάστηκε να είναι ηλεκτρικό, όμως οι Κινέζοι μηχανικοί δεν έχουν ανακοινώσει την τεχνολογία κίνησης. Είναι επίσης ήδη σαφές ότι το Time Concept δεν θα περάσει στην παραγωγή από την GAC.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το εντυπωσιακό GAC Enpulse μας συστήνεται…
Το νέο κινέζικο SUV της GAC
Mε 3 νέα μοντέλα η GAC στο Ντιτρόιτ