Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο Honda Civic Type R πάει Τόκιο

Ελλάδα 11:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο Honda Civic Type R πάει Τόκιο

ΝΕΑ

Το νέο Honda Civic Type R πάει Τόκιο

ΝΕΑ

Το ποθητό hot hatch αναμένεται να τραβήξει τα βλέμματα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο. Αλλά δύσκολα θα δώσει πολλές απαντήσεις.

Advertisement
Advertisement

Την ευκαιρία να πάρουν μια πρώτη –αλλά μικρή- γεύση για το ολοκαίνουριο Honda Civic Type R θα έχουν οι επισκέπτες στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο που θα λάβει χώρα το διάστημα 14-16 Ιανουαρίου 2022.

Ουδείς, ωστόσο, πρέπει να περιμένει πως θα γνωρίσει λεπτομερώς κάθε πτυχή του «καυτού» μοντέλου. Διότι αυτό θα είναι «ντυμένο» με… βαρύ καμουφλάζ, το οποίο θα κρύβει περίτεχνα τα «επίμαχα» σημεία του αμαξώματός του.

Παράλληλα, μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται να συγκεντρώσει και ένα βίντεο που αναμένεται να δημοσιευτεί, το οποίο θα δείχνει τις διαδικασίες εξέλιξης του ιαπωνικού hot hatch.

Advertisement
Advertisement

Η Honda αναφέρει ότι η ολική αποκάλυψη του μοντέλου θα γίνει εντός του 2022, την ίδια ώρα που το χαρακτηρίζει ως το κορυφαίο Honda Civic Type R στα χρονικά.

Ο συγκεκριμένος ισχυρισμός δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες στους απανταχού fans του μοντέλου, οι οποίοι αναμένουν την ενσωμάτωση του ήδη γνωστού 2λιτρου VTEC TURBO, αλλά με περισσότερους ίππους από τους 320 ίππους του υπάρχοντος. Το χειροκίνητο κιβώτιο πρέπει να θεωρείται δεδομένο, όπως και το γεγονός πως η κίνηση θα φτάνει στους μπροστινούς τροχούς.

Advertisement

Τα οδικά ποιοτικά χαρακτηριστικά του Type R προλογίζονται και από τις σημαντικές βελτιώσεις που έχει δεχθεί τόσο το πλαίσιο όσο και το αμάξωμα του νέου, «απλού» Honda Civicστρεπτική ακαμψία και η καμπτική δυσκαμψία έχουν βελτιωθεί κατά 8% και 13% αντίστοιχα),  για ακόμα καλύτερη κατευθυντικότητα, κύλιση και μετριασμό των κραδασμών.

Επιπλέον πληροφορίες –έστω λίγες –  αναμένεται να προκύψουν μετά το Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο. Αν και μετά τη ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον η διεξαγωγή του event βρίσκεται στον «αέρα».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Honda Civic Type R κάνει δοκιμές στη Suzuka
Η Honda θα «διαβάζει» τον εγκέφαλο των οδηγών
Honda: Αναζητά συνεργάτη για τα νέα της ηλεκτρικά

 

Advertisement