Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο Ford Mondeo δεν είναι για την Ευρώπη

Ελλάδα 15:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το νέο Ford Mondeo δεν είναι για την Ευρώπη

ΝΕΑ

Το νέο Ford Mondeo δεν είναι για την Ευρώπη

ΝΕΑ

Στην Κίνα παρουσιάστηκε νέο, εντυπωσιακό οικογενειακό σεντάν, το οποίο όμως θα περιοριστεί στην αγορά της Κίνας και μόνο.

Advertisement
Advertisement

Όπως έχουμε γράψει ο αντικαταστάτης του Mondeo στην Ευρώπη θα είναι ένα crossover μοντέλο που δεν έχει καμία σχέση με αυτό που παρουσιάστηκε πρόσφατα στην Κίνα.

Πρόκειται για ένα Mondeo ειδικά εξελιγμένο για την αγορά της Κίνας δίχως να υπάρχει καμία προοπτική πώλησης του μοντέλου εκτός των συνόρων της χώρας. Πρακτικά, το νέο Mondeo κατασκευάστηκε για να αναχαιτίσει την εμπορική πορεία του VW Passat και γενικότερα του ανταγωνισμού τριών όγκων, μιας και αυτού του τύπου τα αμαξώματα είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στην κινεζική αγορά.

Σχεδιαστικά βλέπουμε ένα ελκυστικής σχεδίασης σεντάν μήκους 4,935 μέτρων που ακολουθεί την κλασική συνταγή με μία εμπρός σύγχρονη μάσκα και ένα πίσω μέρος που μας παραπέμπει στα φώτα της Mustang.

Advertisement
Advertisement

Οι Κινέζοι λατρεύουν τα μεγάλα αμαξώματα. Έτσι, το μεταξόνιο των 2.954 χιλιοστών προμηνύει τεράστιους χώρους αφού είναι αυξημένο κατά 104 χιλιοστά από το Mondeo που ξέρουμε στην Ευρώπη. Το οποίο θα σταματήσει να παράγεται τον Μάρτιο στο εργοστάσιο στη Βαλένθια.

Για το εσωτερικό δεν υπάρχουν φωτογραφίες αλλά αναμένεται ιδιαίτερα εντυπωσιακό και πιθανότατα θα έχει το ταμπλό του Evos. Κάτι που σημαίνει πως θα υπάρχει ένα ψηφιακό πάνελ μήκους 1,10 μέτρων περιλαμβάνοντας έναν ψηφιακό πίνακα 12,3’’ και μία τεράστια οθόνη αφής 27’’ που θα υποστηρίζει το σύστημα πολυμέσων SYNC+ 2.0 με ανάλυση 4k.

Advertisement

Προς το παρόν δεν υπάρχουν και πολλά στοιχεία για την γκάμα των κινητήρων, αλλά θεωρείται σίγουρη η έκδοση Ecoboost 245 με τον δίλιτρο turbo τετρακύλινδρο, ενώ θα υπάρχει και ο μικρότερος 1.5 Ecoboost, όπως αργότερα και μια υβριδική έκδοση.

Advertisement

Το νέο Ford Mondeo θα κατασκευάζεται αποκλειστικά στην Κίνα από την κοινοπραξία Changan Ford και οι πρώτες παραδόσεις θα ξεκινήσουν στους επόμενους μήνες του 2022. Αλλά ποιος νοιάζεται;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οι Κινέζοι αντέγραψαν και το Ford Bronco
To νέο Ford Ranger Raptor θα έχει V8 και πάνω από 400 άλογα;
Μια ματιά στο νέο Ford Focus (video)

Advertisement