Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To νέο Ford Ranger Raptor θα έχει V8 και πάνω από 400 άλογα;

Ελλάδα 5:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To νέο Ford Ranger Raptor θα έχει V8 και πάνω από 400 άλογα;

ΝΕΑ

To νέο Ford Ranger Raptor θα έχει V8 και πάνω από 400 άλογα;

ΝΕΑ

Αν επιβεβαιωθούν οι φήμες για ένα extreme Ranger Raptor τότε θα έχουμε να κάνουμε με ένα pick-up που θα ισοπεδώνει ότι βρει μπροστά του, ακόμα και super sport επιβατικά.

Advertisement
Advertisement

Oι φήμες έρχονται από την Αυστραλία όπου και χτυπά η καρδιά του Ranger Raptor στην μέχρι τώρα παρουσία του, και θέλουν τη νέα γενιά που θα παρουσιαστεί σε λίγο καιρό να εφοδιάζεται και με τον V8 που ήδη υπάρχει στο Bronco DR.

Στελέχη της εταιρίας βλέπουν πολύ πιθανό να συμβεί κάτι τέτοιο, καθώς τα δύο αυτοκίνητα, το Ranger και το Bronco μοιράζονται πολλά από τα μηχανικά τους μέρη και έχουν παρόμοια αρχιτεκτονική στο πλαίσιο.

Ο διευθυντής του τμήματος Ford Performance Motorsports, που έχει υπό την επίβλεψή του και το πρόγραμμα του Raptor, δήλωσε ότι υπάρχουν πολλά που μπορούν να μεταφερθούν από το ένα αυτοκίνητο στο άλλο. Ο ίδιος επισήμανε ότι το τελικό αποτέλεσμα θα πρέπει να έχει κάποια λογική και εμπορικό ενδιαφέρον, και θα ήθελε να δει να γίνεται πραγματικότητα ένα super Ranger Raptor.

Advertisement
Advertisement

Οι φήμες θέλουν το αυτοκίνητο από το οποίο θα γίνει η δωρεά “οργάνων” να είναι το Bronco DR, η αγωνιστική έκδοση του Bronco, η οποία χρησιμοποιεί τον 5λιτρο V8 με απόδοση 405 ίππους. Η κίνηση μεταδίδεται στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός 10τάχυτου αυτόματου κιβωτίου, ενώ ιδιαίτερα εξελιγμένη είναι η ανάρτηση με αμορτισέρ Multimatic DSSV με μεγάλες διαδρομές.

Η Ford θα κατασκευάσει 50 μονάδες από το Brongo DR με την τιμή του να είναι πάνω από τα 200.000 δολάρια στην Αμερική, ποσό που δείχνει και την πολύ ιδιαίτερη φιλοσοφία του μοντέλου.

Advertisement

Αν όντως υπάρξει έκδοση Ranger με τα χαρακτηριστικά R θα έχει πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε σε ποιες αγορές θα πάει και πόσο θα είναι το κόστος του.

Advertisement

Πάντως η στάνταρ έκδοση που θα βγει μέσα στον Φεβρουάριο (οι φωτογραφίες είναι από renderings ανεξάρτητου σχεδιαστή) φαίνεται ότι θα χρησιμοποιεί έναν twin turbo V6, με 335 ίππους ή τον 2,7 λίτρων κινητήρα που υπάρχει στο Bronco.

Μικρή πιθανότητα έχει να τον δούμε με τον 3λιτρο κινητήρα των 405 ίππων και το υβριδικό σύστημα από το Explorer ST.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι κοινό έχει το ηλεκτρικό Ford F-150 Lightning με τα Κορεατικά EVs;
Το Ranger δίνει ζωή στο νέο SUV της Ford (+video)
Παιχνίδια στην άμμο με το Ford Bronco Raptor (+video)

Advertisement