Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι Κινέζοι αντέγραψαν και το Ford Bronco

Ελλάδα 15:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι Κινέζοι αντέγραψαν και το Ford Bronco

ΝΕΑ

Οι Κινέζοι αντέγραψαν και το Ford Bronco

ΝΕΑ

Η επιβλητική εμφάνιση του δημοφιλούς off-road μοντέλου της Ford μπήκε στο μάτι των Κινέζων, οι οποίοι την υιοθέτησαν σχεδόν αυτούσια.

Advertisement
Advertisement

Ένα εντυπωσιακής αισθητικής όχημα που αφήνει πολλές υποσχέσεις σε ό,τι αφορά τις εκτός δρόμους εξορμήσεις παρουσίασε η άγνωστη στα μέρη μας κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Jetour.

Πρόκειται για το “TX”, που μολονότι μαγνητίζει τα βλέμματα με τη κομψή σιλουέτα του, δεν διεκδικεί δάφνες σχεδιαστικής πρωτοτυπίας, μιας και παραπέμπει σε… κόπια του δημοφιλούς Ford Bronco.

Οι στιλιστικές επιρροές είναι ευδιάκριτες και εντοπίζονται με την πρώτη ματιά στο μοτίβο της μάσκας όπου εδρεύει η ονομασία του κινεζικού brand, στο οριζόντιο καπό, αλλά και στους θόλους των τροχών.

Advertisement
Advertisement

Κοιτάζοντας το πίσω μέρος, ο νους ταξιδεύει στο Land Rover Defender, εξαιτίας του κάθετου κοψίματος στην πίσω θύρα, αλλά και του σημείου που είναι τοποθετημένα τα φώτα.

Αφήνοντας στην άκρη τις σχεδιαστικές παρατυπίες της Jetour και περνώντας στις εκδρομικές δυνατότητες, μπορούμε να υποθέσουμε ότι η ολιγόχρονη παρουσία της εταιρείας στα αυτοκινητικά δρώμενα της απαγορεύει να κοιτάξει στα μάτια παραδοσιακές δυνάμεις όπως η Land Rover και η Ford.

Αλλά –μεταξύ άλλων- το σύστημα Adaptive Chassis και το «κοντό» κιβώτιο χαρίζουν στο TX ένα ικανοποιητικό οπλοστάσιο, ώστε να ανταπεξέλθει σε δύσκολες συνθήκες.

Advertisement

Επιπροσθέτως, η πλατφόρμα του μοντέλου είναι συμβατή τόσο με θερμικά μοτέρ όσο και (μερικώς) εξηλεκτρισμένα συστήματα κίνησης. Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται μια plug-in υβριδική έκδοση με τη συνδυαστική αυτονομία να ανέρχεται σε 1.000 χλμ.

Σημειώνεται ότι έμπνευση από το Ford Bronco έχει αντλήσει και μια άλλη κινεζική μάρκα. Πρόκειται για τη Haval που πρόσφατα παρουσίασε το 4×4 off-roader με την ονομασία “Tank”.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Καταρρέει το όνειρο της Κίνας για κυριαρχία
Έρχεται Ευρώπη το Ford Bronco;
Παιχνίδια στην άμμο με το Ford Bronco Raptor (+video)