Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο concept Gran Turismo δείχνει το μέλλον της Porsche (+video)

Ελλάδα 18:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο concept Gran Turismo δείχνει το μέλλον της Porsche (+video)

ΝΕΑ

Το νέο concept Gran Turismo δείχνει το μέλλον της Porsche (+video)

ΝΕΑ

Η Porsche δημιούργησε ένα νέο, ηλεκτρικό πρωτότυπο για την έβδομη έκδοση του Gran Turismo, δίνοντας στοιχεία για το πως θα εξελιχθεί η σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας.

Advertisement
Advertisement

Το νέο concept car του βιντεοπαιχνιδιού συνδυάζει φουτουριστικά στοιχεία με χαρακτηριστικά, εμπνευσμένα από τα πιο επιτυχημένα σπορ αυτοκίνητα της Porsche.

Με το όνομα Vision Gran Turismo, είναι το πρώτο concept της γερμανικής εταιρείας που δημιουργήθηκε ειδικά για το παιχνίδι.

Η Porsche ακολούθησε τα αυτοκίνητα που αποκάλυψαν τα τελευταία χρόνια η Audi, η Bugatti, η Jaguar, η McLaren και η Toyota. Θα το… οδηγήσετε όταν κυκλοφορήσει το νέο Gran Turismo 7 στις 4 Μαρτίου 2022.

Advertisement
Advertisement

Αν και δεν υπάρχει πρόθεση για να περάσει το πρωτότυπο στηνκανονική παραγωγή η Porsche έχει κατασκευάσει ένα φυσικό, πλήρους μεγέθους όχημα και όπως δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος της εξωτερικής σχεδίασης Ingo Bauer-Scheinhutte: «Ο ρεαλισμός ήταν προτεραιότητα».

Το Vision Gran Turismo έρχεται αμέσως μετά την αποκάλυψη του concept Porsche Mission R , το οποίο κάνει μία πιο προσεκτική αποκάλυψη των σχεδιαστικών γραμμών των μελλοντικών αυτοκινήτων παραγωγής (συγκεκριμένα των ηλεκτρικών 718 Boxster και της Cayman).Είναι ένα συμπαγές, σπορ αυτοκίνητο με τον κινητήρα στο κέντρο ενώ εστιάζει στην αεροδυναμική απόδοση.

Advertisement

Ο Bauer-Scheinhutte είπε ότι το μέγεθος και η σιλουέτα του concept, έχουν πολλά στοιχεία από την κληρονομιά της Porsche ως κατασκευαστή μικρών σπορ αυτοκινήτων, όπως τα 356 και 550, και ότι οι σχεδιαστές επικεντρώθηκαν στη δημιουργία μιας ιδέας «που δεν είναι πολύ ακραία αλλά σε κάνει να θέλεις. να οδηγήσεις το αυτοκίνητο».

Advertisement

Η σχεδίαση είναι πιο βελτιωμένη από αυτή του Mission R, εν μέρει ως αποτέλεσμα της προσπάθειας για μεγαλύτερη απλότητα. «Η αεροδυναμική απόδοση είναι το κλειδί για κάθε Porsche», δήλωσε ο Bauer-Scheinhutte.

Ενισχύοντας την άποψή του, ο Bauer-Scheinhutte, μίλησε για τα ενεργά αεροδυναμικά στοιχεία στο μπροστινό splitter, τα οποία κινούνται ανεξάρτητα στην ταχύτητα και στις στροφές για να βελτιώσουν τη ροή του αέρα, ενώ μια κινητή αεροτομή στο πίσω μέρος προωθεί την κάθετη δύναμη.

Οι προβολείς δίνουν μια νέα ερμηνεία της αναγνωρίσιμης φωτεινής υπογραφής «τεσσάρων σημείων» της Porsche και είναι τοποθετημένοι στο κάτω μέρος των εμπρός φτερών για μια καθαρή, ομοιόμορφη εμφάνιση που μοιάζει με το 909 Bergspyder του 1968.

Advertisement

Το πρωτότυπο διαθέτει άνοιγμα θόλου, αντί για συμβατικές πόρτες, ενώ το εσωτερικό είναι στο ίδιο χρώμα με το αμάξωμα και τα καθίσματα τοποθετούνται απευθείας στο μονοκόκ. Όλα τα χαρακτηριστικά σας δίνουν την αίσθηση ότι είστε πραγματικά «μέσα στο αυτοκίνητο».

Ο πίνακας οργάνων κάνει μια φουτουριστική αναπαράσταση των κλασικών κυκλικών οργάνων της Porsche και είναι εξοπλισμένος με τεχνολογία ολογραφικής προβολής. Το τιμόνι φιλοξενεί απτικά φυσικά χειριστήρια για πολλές βασικές λειτουργίες, επειδή η Porsche δεν θέλει να «γίνει πλήρως ψηφιακή» με τα μελλοντικά σπορ αυτοκίνητά της.

Όσο για τη απόδοση στη λειτουργία Qualifying, το Mission R παράγει συνολικά 1073 ίππους, αλλά η Porsche δεν έχει δώσει ακόμη καμία συγκεκριμένη ένδειξη για τα κινητήρια σύνολα που προορίζονται για τα μελλοντικά σπορ αυτοκίνητα της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρωτότυπη Jaguar Vision Gran Turismo SV με 1.903 άλογα
Gran Turismo 7: Έρχεται και είναι «αλλού»! (VIDEO)
Το Gran Turismo Sport προσθέτει το Mazda RX-Vision GT3 Concept (+vid)