Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η ώρα του ηλεκτρικού Audi A6 Avant πλησιάζει!

Ελλάδα 1:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η ώρα του ηλεκτρικού Audi A6 Avant πλησιάζει!

ΝΕΑ

Η ώρα του ηλεκτρικού Audi A6 Avant πλησιάζει!

ΝΕΑ

Το ηλεκτρικό Audi A6 είναι προ των πυλών, καθώς η εξέλιξή του έχει μπει στο τελικό της στάδιο. Το νέο Audi A6 θα έχει μια σχεδίαση η οποία θα είναι απόλυτα εμπνευσμένη από το κόνσεπτ A6 Avant E-tron, ενώ θα είναι ένα από τα πρώτα μοντέλα που θα ακολουθεί τη νέα σχεδιαστική προσέγγιση της γερμανικής εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Ταυτόχρονα θα διαθέτει και κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία, όπως τα φώτα ημέρας που θα βρίσκονται ακριβώς πάνω από τους βασικούς προβολείς και τις κάμερες που θα αντικαθιστούν τον εσωτερικό καθρέφτη, ενώ τα πίσω φώτα αφενός θα έχουν μία ολοκαίνουρια σχεδίαση και αφετέρου θα γεφυρώνονται από μία LED μπάρα.

Κατά τα άλλα οι χειρολαβές στις πόρτες θα είναι ενσωματωμένες, αναδιπλούμενες, όπως ήταν και στο σχετικό κόνσεπτ, ενώ η σχεδίαση των ζαντών θα υποβοηθούν τη συνολική αεροδυναμική.

Advertisement
Advertisement

Η βάση του νέου Α6 θα είναι η πλατφόρμα PPE (Premium Platform Electric), την οποία η Audi έχει εξελίξει μαζί με την Porsche και θα κάνει την πρώτη της εμφάνιση στη νέα ηλεκτρική Macan και και στη συνέχεια και στο Audi Q6 E-tron.

Με το οποίο το νέο A6 θα μοιράζεται και το σύστημα πρόωσης που θα έχει περίπου 400 ίππους και μια μπαταρία 100 kWh, ενώ η τεχνολογία των 800 V θα ευνοεί τόσο τη μείωση του βάρους όσο και την πιο γρήγορη φόρτιση.

Advertisement

Το μεγάλο στοίχημα της Audi με την PPE είναι η αυτονομία. Η γερμανική εταιρεία αναμένει ότι η μεγάλη μπαταρία σε συνδυασμό με τη βέλτιστη ενεργειακή διαχείριση θα εξασφαλίζει 700 χιλιόμετρα αυτονομία.

Όσο για την ισχύ φόρτισης εκτιμάται πως θα φτάνει τα 270 kW, κάτι που σημαίνει πως με 10 λεπτά στον ταχυφορτιστή η μπαταρία θα προσλαμβάνει ενέργεια που θα επιτρέπει να καλυφθούν περίπου 300 χιλιόμετρα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Audi Q8 55 e-tron quattro
Πόσο καλά πήγε το 2023 για την Audi;
Ποια θα είναι η τελευταία ναυαρχίδα της Audi με βενζίνη;