Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Munro EV είναι ένα γνήσιο οff-road από τη Σκωτία

Ελλάδα 3:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Munro EV είναι ένα γνήσιο οff-road από τη Σκωτία

ΝΕΑ

Το Munro EV είναι ένα γνήσιο οff-road από τη Σκωτία

ΝΕΑ

Η Munro Vehicles, μια start-up εταιρία ηλεκτρικών αυτοκινήτων από τη Σκωτία, ιδρύθηκε το 2019 και το πρώτο της μοντέλο είναι ήδη διαθέσιμο για προπαραγγελία.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με την εταιρεία, το όχημα έχει σχεδιαστεί «για να μεταφέρει προσωπικό και εξοπλισμό σε δύσκολα εδάφη».

Το μοντέλο βασίζεται σε σασί από γαλβανισμένο χάλυβα τύπου “σκάλας” με αμάξωμα αλουμινίου. Η χρήση εξαρτημάτων, που κατασκευάζει η ίδια η Munro για φρένα και ανάρτηση επιτρέπει την ευκολότερη συντήρηση και τις φθηνότερες επισκευές.

Οπτικά, έχει τετράγωνο σχήμα, με επίπεδα πάνελ αμαξώματος, εκτεθειμένους τροχούς με ελαστικά παντός εδάφους, καθώς και μεγάλη απόσταση από το έδαφος.

Advertisement
Advertisement

Η Munro προσφέρει επίσης επιλογές προσαρμογής όσον αφορά τη βαφή, τα ελαστικά, την ανάρτηση και την εσωτερική επένδυση, ενώ το μοντέλο είναι επίσης «προσαρμόσιμο για ειδικές εφαρμογές» και «αναβαθμίσιμο».

Η έκδοση παραγωγής έχει έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 380 ίππων και 700 Nm ροπής. Το μοντέλο διαθέτει μόνιμο σύστημα τετρακίνησης με κιβώτιο μεταφοράς δύο ταχυτήτων, άκαμπτους άξονες και διαφορικά με δυνατότητα κλειδώματος. Αυτό, σε συνδυασμό με τις εξαιρετικές γωνίες εκτός δρόμου, το υδάτινο πέρασμα βάθους 100 cm και την «ακραία άρθρωση της ανάρτησης» το κάνουν σχεδόν ασταμάτητο εκτός δρόμου.

Advertisement

Η μπαταρία 80,1 kWh είναι καλή για αυτονομία 270 χλμ, σε συνθήκες μικτής οδήγησης, που σύμφωνα με την Munro ισοδυναμεί με περίπου 16 ώρες χρήσης εκτός δρόμου. Ευτυχώς, η μπαταρία μπορεί να φορτίσει από 15-80% σε μόλις 36 λεπτά όταν είναι συνδεδεμένη σε φορτιστή DC 100 kW. Σε ένα πιο συνηθισμένο wallbox AC 22 kW, η πλήρης φόρτιση διαρκεί περίπου τρεις ώρες.

Advertisement

Ο χαρακτήρας εργασίας του Munro EV επιβεβαιώνεται από το ωφέλιμο φορτίο 1.000 κιλών, τη δυνατότητα μεταφοράς παλέτας πλήρους μεγέθους και την ικανότητα ρυμούλκησης 3.500 κιλών. Αυτές οι προδιαγραφές είναι παρόμοιες με τα επαγγελματικά οχήματα που κινούνται με κινητήρα εσωτερικής καύσης, αν και είμαστε σίγουροι ότι η αυτονομία θα επηρεαστεί από ένα μεγάλο φορτίο.

Advertisement

Μπορείτε να κάνετε τις προπαραγγελίες σας για το Munro EV στον επίσημο ιστότοπο της εταιρίας, είτε για ιδιωτική είτε για εμπορική χρήση. Η τιμή του είναι κοντά στα 75.840 ευρώ προ φόρων. Αν και αυτό ακούγεται αρκετά ακριβό, η Munro στοχεύει την αγορά των ΗΠΑ και μαζική παραγωγή όπως δασικές επιχειρήσεις στον Καναδά, αγροκτήματα στη Φλόριντα, κοιτάσματα πετρελαίου στο Τέξας και ορυχεία χρυσού στη Νεβάδα.

Όσον αφορά τους αριθμούς παραγωγής, η Munro σχεδιάζει να κατασκευάσει 50 μονάδες το 2023, 500 μονάδες το 2024 και 2.500 μονάδες το 2025, πριν φτάσει σε ετήσια παραγωγή 5.000 μονάδων μέχρι το 2030.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ford Bronco: Με απίστευτες εκτός δρόμου δυνατότητες
Τα πιο ικανά SUV για δύσκολες καιρικές συνθήκες – Πόσο κοστίζουν στην Ελλάδα;
H Ford παρουσίασε το hard core SUV Εverest