Live Κίνηση
Περισσότερα
FORD 2022-1

Ford Bronco: Με απίστευτες εκτός δρόμου δυνατότητες

Ελλάδα 23:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ford Bronco: Με απίστευτες εκτός δρόμου δυνατότητες

FORD 2022-1

Ford Bronco: Με απίστευτες εκτός δρόμου δυνατότητες

FORD 2022-1

Το εμβληματικό Ford Bronco στη νέα του γενιά θα προσφέρει πλέον και στους Ευρωπαίους καταναλωτές τις φοβερές off-road δυνατότητές του.

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά οχήματα παντός εδάφους, με μεγάλη ιστορία και ακόμα μεγαλύτερη φήμη στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, θα διατίθεται πλέον και στην Ευρώπη.

Το Ford Bronco στη νέα του γενιά έρχεται να προσφέρει στους λάτρεις της εκτός ασφάλτου περιπέτειας τις μοναδικές ικανότητες ενός απόλυτο off-road οχήματος, σε συνδυασμό με μοναδικές τεχνολογίες αλλά και την ξεχωριστή αισθητική που χαρακτήριζε πάντα το φημισμένο τετρακίνητο της Ford.

Σχεδιασμένο και εξελιγμένο εξαρχής με γνώμονα την περιπέτεια, το ευέλικτο Bronco εφοδιάζεται με μοναδικά χαρακτηριστικά όπως τα αφαιρούμενα πάνελ του αμαξώματος ή μία σειρά από αξεσουάρ τα οποία κάνουν ακόμα πιο αποτελεσματική την χρήση τους στις πιο ακραίες εκτός δρόμου συνθήκες.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με την εταιρία το Bronco, είναι ένα σκληρό και απόλυτο εκτός δρόμου όχημα, που συνδυάζει τα γονίδια του αυθεντικού μοντέλου της πρώτης γενιάς με τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες για την κίνηση σε κάθε είδους έδαφος και μία τεράστια γκάμα από αξεσουάρ για να δημιουργήσει ο κάθε ένας ιδιοκτήτης το αποκλειστικά δικό του Bronco.

Πέρα από το πολύ όμορφο και χαρακτηριστικό αμάξωμα με τις δεκάδες αναφορές στο παρελθόν και τις σύγχρονες τεχνολογίες, υπάρχει ένα πολύ πλούσιο μηχανικό υπόβαθρο που καθιστά το Bronco το απόλυτο εργαλείο για κάθε είδους διαδρομή μακριά από την άσφαλτο.

Advertisement

Στην καρδιά της κορυφαίας εκτός δρόμου απόδοσης βρίσκεται το σύστημα Terrain Management System, το οποίο επιτρέπει στον οδηγό να επιλέξει το πρόγραμμα οδήγησης που ταιριάζει σε κάθε είδους δρόμο.

Τα προγράμματα αυτά είναι τα κλασσικά Normal, Eco, Sport και Slippery, ενώ υπάρχουν και ειδικά για off-road κίνηση όπως τα Mud/Ruts για λάσπη, το Sand για κίνηση στην άμμο, αλλά και το πρόγραμμα Baja, το οποίο επιτρέπει στο αυτοκίνητο να κινείται με υψηλές ταχύτητες σε δύσκολα εδάφη, όπως γίνεται στο ομώνυμο διάσημο ράλι Baja.

Advertisement

To Bronco εφοδιάζεται με ένα κεντρικό διαφορικό το οποίο επιτρέπει στον οδηγό να επιλέγει αν θέλει να κινηθεί με κίνηση στους δύο ή στους τέσσερις τροχούς, και μάλιστα να μπορεί να το κάνει εν κινήσει.

Ένα μπλοκέ διαφορικό στον πίσω άξονα είναι στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις ενώ είναι διαθέσιμο και εμπρός μπλοκέ διαφορικό και σύστημα απεμπλοκής της αντιστρεπτικής στον εμπρός άξονα για μεγαλύτερη ελευθερία κίνησης των τροχών σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.

Advertisement

Το Bronco διαθέτει επίσης μία σουίτα τεχνολογιών με την ονομασία Trail Toolbox, η οποία επιτρέπει στους οδηγούς να ανακαλύψουν και να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τις δυνατότητες του οχήματός τους.

Το Trail Control 2 λειτουργεί παρόμοια με ένα cruise control: ο οδηγός μπορεί να επιλέξει την ταχύτητα που επιθυμεί (μέχρι 31 χλμ/ώρα) και το αυτοκίνητο αυτόματα ελέγχει την επιτάχυνση και την επιβράδυνση με στόχο την διατήρηση της ταχύτητας του οχήματος σε ασφαλή πλαίσια έτσι ώστε ο οδηγός να αφοσιωθεί στην διατήρηση της πορείας μέσω του τιμονιού.

Το Trail Turn Assist 2 χρησιμοποιεί το σύστημα πέδησης έτσι ώστε να μειώσει τον κύκλο στροφής κατά 40%, κάνοντας το Bronco ακόμα πιο ευέλικτο και εύχρηστο, ιδίως σε πολύ κλειστά κομμάτια και απαιτητικές διαδρομές.

Το πακέτο ολοκληρώνεται από συστήματα όπως το Trail One-Pedal Drive 2 όπου ο οδηγός μπορεί να κινείται μόνο πατώντας το γκάζι (και το αυτοκίνητο φρενάρει με το άφημά του), το AdvanceTrac το οποίο συνδυάζεται με Roll Stability Control και Trailer Sway Control για όσους θέλουν ασφάλεια και λιγότερο άγχος όταν έλκουν ένα τρέιλερ ή ένα τροχόσπιτο.

Τον σκληροτράχηλο χαρακτήρα του Bronco τονίζουν ακόμα περισσότερο το υψηλής αντοχής νέο πλαίσιο, οι εξελιγμένες αναρτήσεις με τις μεγάλες διαδρομές High-Performance Off-Road Stability Suspensions (HOSS) , καθώς και οι μεγάλοι τροχοί 17 ή 18 ιντσών με λάστιχα all-terrain για εξαιρετική απόδοση τόσο στην άσφαλτο όσο και στο χώμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πλησιάζει η ώρα του νέου Ford Bronco Raptor (+video)
Το Ford Bronco Raptor αγριεύει (+video)
Ford Bronco: Ο θρύλος έρχεται στην Ευρώπη