Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το μυστικό της BMW βγαίνει ξανά στον αφρό! (+video)

Ελλάδα 18:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το μυστικό της BMW βγαίνει ξανά στον αφρό! (+video)

ΝΕΑ

Το μυστικό της BMW βγαίνει ξανά στον αφρό! (+video)

ΝΕΑ

Τι είναι αυτό που έρχεται από το -μακρινό, πλέον- 1990, με την κωδική ονομασία «Goldfisch»; Το δις εξαμαρτείν της BMW προκαλεί δέος.

Advertisement
Advertisement

Δεν είναι σίγουρα η πρώτη φορά που μια αυτοκινητοβιομηχανία, ανασύρει από το… χρονοντούλαπο της ιστορίας της, ένα ξεχασμένο ή και άγνωστό δημιούργημά της.

Ειδικότερα για την BMW, είναι το δεύτερο «μυστικό», που «ξεθάβεται» μέσα σε διάστημα 5 ετών, έχοντας μάλιστα έναν εντυπωσιακό κοινό παρονομαστή. Το εντυπωσιακό V16 κινητήρα των 6,6 λίτρων, με την κωδική ονομασία «Golfisch», που εντούτοις δεν βγήκε ποτέ στην παραγωγή!

Το 2019, οι Βαυαροί αποκάλυψαν το πρωτότυπο 767iL, του 1987, βασισμένο στη Σειρά 7 της πρώτης γενιάς Ε32, με τον εν λόγω κινητήρα να αποδίδει 408 ίππους. Δεν υπήρξε, όμως, το μοναδικό πρωτότυπο με κινητήρα V16, που δεν βγήκε ποτέ στην παραγωγή.

Advertisement
Advertisement

Το 1990, οι μηχανικοί της BMW, θέλοντας να μειώσουν τα προβλήματα στο σύστημα ψύξης του πρώτου concept, κατασκεύασαν την 750iL, που βλέπετε στις φωτογραφίες, με τον ίδιο κινητήρα να αποδίδει 350 ίππους και να μπορεί να αναπτύξει τελική ταχύτητα 250 χλμ./ώρα, σε συνεργασία με αυτόματο κιβώτιο 5 σχέσεων.

Προφανώς η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, έκρινε ότι «Goldfisch», ήταν μάλλον μια μηχανολογική… υπερβολή και η 750iL έμεινε κι αυτή σε μια διαρκή αναμονή, στις εγκαταστάσεις του Μονάχου.

Η επιλογή για τη ναυαρχίδα της γκάμας, την 750i, ήταν ένας V12 ίδιας χωρητικότητας, με απόδοση που έφτασε τους 300 ίππους.