Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το MINI Vision Urbanaut παίρνει σάρκα και οστά (+video)

Ελλάδα 17:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το MINI Vision Urbanaut παίρνει σάρκα και οστά (+video)

ΝΕΑ

Το MINI Vision Urbanaut παίρνει σάρκα και οστά (+video)

ΝΕΑ

Η MINI αποκαλύπτει το Vision Urbanaut. Το πρωτότυπο εμφανίστηκε αρχικά τον Νοέμβριο σε ψηφιακή μορφή. Η συγκεκριμένη ιδέα παίρνει σάρκα και οστά δίνοντας πλέον νέα διάσταση στις αστικές μετακινήσεις.

Advertisement
Advertisement

Το Vision Urbanaut είναι ένα φουτουριστικό πρακτικό και άνετο βαν το οποίο διαθέτει μια ενιαία συρόμενη πόρτα στο πλάι αλλά και μια μεγάλη γυάλινη οροφή.

Οι σχεδιαστές προσέδωσαν επίσης στο μοντέλο φωτιζόμενους τροχούς, μινιμαλιστικές λεπτομέρειες στην όψη και παρμπρίζ που μπορεί να ανασηκωθεί όταν το όχημα είναι σταθμευμένο.

Ενώ ο εξωτερικός σχεδιασμός προκαλεί σίγουρα ενδιαφέρον, το πρωτότυπο εκεί που μεγαλουργεί είναι στο εσωτερικό και στην «έξυπνη χωροταξική εκμετάλλευση».

Advertisement
Advertisement

Αυτό μοιάζει περισσότερο με πολυτελές καθιστικό και λιγότερο σε εσωτερικό αυτοκινήτου, η καμπίνα διαθέτει περιστρεφόμενο κάθισμα οδηγού, μινιμαλ κάθισμα συνοδηγού και ταμπλό που χαμηλώνει για να μετατραπεί σε ανάκλιντρο.

Το πρωτότυπο διαθέτει ένα πίσω κάθισμα σε σχήμα τομής, αλλά και ένα μικρό τραπέζι. Το εσωτερικό δεν διαθέτει δέρμα και χρώμιο, αυτό είναι δυστυχώς ένα σημάδι των πραγμάτων που θα έρθουν καθώς η MINI είπε ότι αυτή η προσέγγιση θα υιοθετηθεί στην επόμενη γενιά οχημάτων.

Advertisement

Αντ ‘αυτού, το εσωτερικό περιλαμβάνει ανανεώσιμα και ανακυκλώσιμα υλικά, όπως υφάσματα από ανακυκλωμένο μαλλί, πολυεστέρα και Tencel. Στο τιμόνι και στο δάπεδο υπάρχει χρήση φελλού.

Το ιδιαίτερο πρωτότυπο της ΜΙΝΙ διαθέτει τις λεγόμενες “εξατομικευμένες στιγμές MINI” – γνωστές ως Chill, Wanderlust και Vibe – στις οποίες το καθένα διαθέτει το δικό του άρωμα, ήχο και φωτισμό περιβάλλοντος.

Advertisement

Το Chill προορίζεται για χαλάρωση ή εργασία, ενώ το Vibe μετατρέπει το concept σε mini club με κινούμενα γραφικά που εμφανίζονται μέσα και έξω από το όχημα. Το πρόγραμμα Wanderlust είναι ο μόνος τρόπος σύμφωνα με τον οποίο μπορείς να οδηγείς το αυτοκίνητο χρησιμοποιώντας τιμόνι και πεντάλ. Η MINI δεν είπε περισσότερα για το συγκεκριμένο concept, αλλά σύντομα οι απορίες μας θα λυθούν.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Με 20.000 ευρώ το Dacia Dokker γίνεται ένα mini αυτοκινούμενο
Το κλασικό Mini γίνεται ηλεκτρικό
Πόσο πουλήθηκε αυτό το σπάνιο minibus της Alfa Romeo;