Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Το κλασικό Mini γίνεται ηλεκτρικό

Ελλάδα 1:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το κλασικό Mini γίνεται ηλεκτρικό

Mobility

Το κλασικό Mini γίνεται ηλεκτρικό

Mobility

Μία βρετανική εταιρεία μετατρέπει το αγαπημένο μας Mini σε αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα.

Advertisement
Advertisement

Η φίρμα London Electric Cars με έδρα το Λονδίνο εστιάζεται στη μετατροπή συμβατικής τεχνολογίας μοντέλων, κυρίως βρετανικών, όπως τα Land Rover, Morris Minor και Morris Traveller σε αμιγώς ηλεκτρικά, δίνοντας με τον δικό της τρόπο την τάση της εποχής.

Τελευταίο δημιούργημά της αποτελεί το παραδοσιακό Mini, για το οποίο προσφέρει ένα ειδικό κιτ, που προέρχεται αυτούσιο από το πρώτης γενιάς Nissan Leaf και περιλαμβάνει το ηλεκτρικό μοτέρ και την μπαταρία.

Advertisement
Advertisement

Ο ενδιαφερόμενος αγοραστής μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στο βασικό πακέτο, που περιλαμβάνει μπαταρία 20 kWh, ενώ στην περίπτωση που επιθυμεί κάτι πιο ισχυρό, υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης ενός ισχυρότερου ηλεκτρικού μοτέρ, καθώς και μεγαλύτερης ενεργειακής χωρητικότητας μπαταρία, με επιπλέον πάντα κόστος.

Όπως ανακοινώνει η εταιρεία, η προσφερόμενη αυτονομία με τη βασική μπαταρία κυμαίνεται ανάμεσα στα 100-112 χλμ., ενώ το κόστος της μετατροπής αγγίζει τις 25.000 στερλίνες, χωρίς τους φόρους. Επίσης, όσοι δεν έχουν στην κατοχή τους το συγκεκριμένο μοντέλο, μπορούν να το αποκτήσουν μέσω του εν λόγω βελτιωτή, πληρώνοντας το αντίστοιχο ποσό.

Advertisement

Ο ιδρυτής της London Electric Cars, Matthew Quitter τονίζει: «Ως λάτρεις των κλασικών μοντέλων και υποστηρίζοντας τις βιώσιμες μετατροπές ηλεκτρικών οχημάτων, η επιλογή του Mini αποτέλεσε για εμάς μονόδρομο», ενώ συμπλήρωσε: «Με την συγκεκριμένη μετατροπή, θελήσαμε να κάνουμε το μοντέλο μία προσιτή σε τιμή λύση και επιλογή, όχι μόνο για τους κατοίκους του Λονδίνου, αλλά και σε αυτούς που μένουν σε μεγάλα αστικά κέντρα των υπολοίπων χωρών της Γης».

Τα μηχανικά μέρη του Nissan Leaf επιλέχθηκαν μετά από ενδελεχείς έρευνες που έδειξαν ότι η χρησιμοποίηση εκ νέου των μηχανικών τμημάτων του ιαπωνικού μοντέλου ήταν μία σαφώς πιο βιώσιμη λύση από το να κατασκευαστούν από την αρχή, για να τοποθετηθούν σε ένα και μόνο μοντέλο. Τέλος, να αναφέρουμε ότι ο χρόνος ολοκλήρωσης και παράδοσης της μετατροπής φτάνει τους έξι μήνες.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
«Πράσινο φως» στη μετατροπή συμβατικών ΙΧ σε ηλεκτροκίνητα!
Αυτό είναι το σχέδιο για μετακινήσεις με ηλεκτρικά οχήματα στην Αστυπάλαια!
Ford: Ηλεκτρικά όλα τα μοντέλα της ως το 2030


Advertisement