Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το μικρό, παιχνιδιάρικο Honda που θα θέλαμε και στην Ελλάδα (τιμή)

Ελλάδα 4:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το μικρό, παιχνιδιάρικο Honda που θα θέλαμε και στην Ελλάδα (τιμή)

ΝΕΑ

Το μικρό, παιχνιδιάρικο Honda που θα θέλαμε και στην Ελλάδα (τιμή)

ΝΕΑ

Προτού πει αντίο στο μικροσκοπικό Honda S660, η ιαπωνική εταιρεία λανσάρει μια ειδική έκδοση με ιδιαίτερα επιβλητική εμφάνιση.

Advertisement
Advertisement

Το Honda S660 ντεμπούταρε στην Ιαπωνία το 2015 φέρνοντας φρέσκο αέρα στην κατηγορία των μικροσκοπικών σε ανάστημα, αλλά μεγάλων σε ψυχή αυτοκινήτων.

Κεντρομήχανο, διθέσιο, με targa οροφή, κίνηση στους πίσω τροχούς και μήκος κάτω από 3,4 μέτρα, το S660 παρέχει αλησμόνητες στιγμές σε όσους το έχουν επιλέξει. Αδιάψευστος μάρτυρας οι πωλήσεις του στη χώρα, που από τον Απρίλιο του 2015 έχουν ξεπεράσει τις 30.000 μονάδες.

Όλα τα ωραία, όμως, κάποια στιγμή τελειώνουν, και το S660 δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Προτού, όμως, περάσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας (Μάρτιος 2022), θα διατεθεί σε μια ολοκαίνουρια ειδική έκδοση, με σπορ χαρακτήρα.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για την Modulo X Verzion Z, που ντύνεται σε γκρι μεταλλικό χρώμα, κάθεται σε μαύρες ζάντες αλουμινίου (15” εμπρός/ 16” πίσω) με κόκκινες δαγκάνες φρένων, και φέρει πληθώρα στιλιστικών λεπτομερειών σε μαύρο χρώμα, όπως τα καλύμματα των καθρεπτών και η αναδυόμενη πίσω αεροτομή.

Στο εσωτερικό υπάρχουν ανθρακονημάτινες επενδύσεις, διάφορες επιφάνειες σε συνθετικό δέρμα και Alcantara σπορ καθίσματα, την ίδια ώρα που η διχρωμία κόκκινου-μπλε συνθέτει μια ιδιαίτερα αθλητική εικόνα.

Ο κινητήρας είναι ο ίδιος, ήτοι ένας 3κύλινδρος turbo των 660 κ.εκ. που παράγει 64 PS στις 6.000 σ.α.λ. και 104 Nm στις 2.600 σ.α.λ., αλλά συνδυάζεται αποκλειστικά με μηχανικό 6άρι κιβώτιο, με το CVT των υπόλοιπων εκδόσεων να λάμπει δια της απουσίας του.

Advertisement

Το Honda S660 Modulo X Version Z διατίθεται αποκλειστικά στην Ιαπωνία στα 24.100 ευρώ, με την εταιρεία να αναγκάζεται να αυξήσει την παραγωγή του ελέω της ιδιαίτερα μεγάλης ζήτησης που αυτό γνωρίζει.

 

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή Honda CB 500X 2021: Αστική περιπέτεια (+video)
Μουσείο της Toyota με έκθεμα μοντέλο της… Honda
Το νέο Honda Civic Type R «κομμάτια» στο Nurburgring (+video)