Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το MG4 θα αποκτήσει νέα έκδοση αμαξώματος

Ελλάδα 19:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το MG4 θα αποκτήσει νέα έκδοση αμαξώματος

ΝΕΑ

Το MG4 θα αποκτήσει νέα έκδοση αμαξώματος

ΝΕΑ

Το MG5, το station wagon της MG, χρίζει ανανέωσης εδώ και κάποιον καιρό και η απάντηση σε αυτό το ζήτημα θα δώσει το MG4.

Advertisement
Advertisement

Το MG5 λανσαρίστηκε το 2020 έχοντας ως βάση το Roewe i5 του 2017. Η MG γνωρίζει πως έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου για το station wagon και αντί να εξελίξει μία εντελώς νέα πλατφόρμα θα επιλέξει να το βασίσει πάνω στο πολύ επιτυχημένο MG4.

Η ιστορική μάρκα έχει επιβεβαιώσει στο κοντινό παρελθόν ότι η σύγχρονη πλατφόρμα MSP πάνω στην οποία κατασκευάστηκε το MG4, θα χρησιμοποιηθεί και σε άλλα ηλεκτρικά μοντέλα.

Στο πλαίσιο αυτό και θέλοντας να αντικαταστήσει το ώριμο MG5 με το χαμηλότερο δυνατό κόστος, το MG4 αναμένεται να αποκτήσει έκδοση station wagon, καλύπτοντας έτσι το κενό που θα δημιουργηθεί στην γκάμα.

Advertisement
Advertisement

Το ντεμπούτο του νέου μοντέλου δεν θα αργήσει καθόλου εφόσον η πλατφόρμα υπάρχει ήδη, συνεπώς αναμένουμε το MG4 station wagon μέσα στο 2024. Λόγω του πολύ πιο σύγχρονου συστήματος πρόωσης, το νέο μοντέλο αναμένεται να είναι πολύ ισχυρότερο από το υπάρχον MG5.

Το γερασμένο MG5 SW θα αντικατασταθεί άμεσα

Για να δώσουμε μία τάξη μεγέθους και μία σύγκριση τεχνολογιών, το station της MG ολοκληρώνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 8 δευτερόλεπτα με μόλις 340 χιλιόμετρα αυτονομίας και DC ισχύς φόρτισης μέχρι 50 kW.

Αντίστοιχα, το πολύ επιτυχημένο hatchback επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 6,1 δευτερόλεπτα, έχει αυτονομία πάνω από 500 χιλιόμετρα και μπορεί να φορτιστεί με έως και 150 kW ισχύ φόρτισης.

Advertisement

Οι τεχνολογικές διαφορές αντικειμενικά, είναι τεράστιες, είτε μιλάμε για την πλατφόρμα, είτε για την μπαταρία και τους ηλεκτροκινητήρες.

Υπενθυμίζουμε, ότι το MG4 διατίθεται και σε τετρακίνητη έκδοση με δύο ηλεκτροκινητήρες και απόδοση περίπου 430 ίππους!

Advertisement

Δεν γνωρίζουμε ακόμα εάν θα υπάρξει τέτοια έκδοση και για το αντίστοιχο station, αλλά λογικά θα γνωρίζουμε εντός του έτους, μετά τη σχετική παρουσίαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το κορυφαίο MG4 XPower στην Ελλάδα (+τιμές)
Δοκιμή: MG4 Excite 51 kWh
Επίσημο: Αυτό είναι το νέο MG3