Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Mazda3 μπαίνει στο πρωτάθλημα TCR

Ελλάδα 6:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Mazda3 μπαίνει στο πρωτάθλημα TCR

ΝΕΑ

Το Mazda3 μπαίνει στο πρωτάθλημα TCR

ΝΕΑ

Το πρωτάθλημα Touring Car Racing, έχει πιο έντονο συναγωνισμό. Το Mazda3 (στην έκδοση TCR) είναι διαθέσιμο για αγορά από αγωνιζόμενους στην Αμερική.

Advertisement
Advertisement

 

Η Mazda επέστρεψε στην Ελλάδα αλλά φαίνεται πως επέστρεψε και στους αγώνες σε Παγκόσμιο επίπεδο. Όχι ότι έφυγε ποτέ αλλά τον τελευταίο καιρό έμεινε λίγο πίσω. Η πιο πρόσφατη συμμετοχή της αφορά το Πρωτάθλημα Τουρισμού (TCR στις ΗΠΑ) και εκεί θα κάνει το ντεμπούτο του το Mazda3 TCR. Η πρεμιέρα είναι προγραμματισμένη στις 26 Ιανουαρίου 2020 στις 24 ώρες της Daytona στην κατηγορία TCR. Το κόστος της αγοράς του αυτοκινήτου θα είναι στα 160.150 ευρώ (175.000 δολάρια).

Advertisement
Advertisement

Το Mazda3 TCR διατηρεί τον εντυπωσιακό σχεδιασμό του hatchback μοντέλου του 2019  αλλά γίνεται περισσότερο έντονο με μία σειρά από αεροδυναμικά βοηθήματα, όπως ένα μπροστινό splitter, ξεχωριστές πλευρικές ποδιές και μια μεγάλη σταθερή πίσω πτέρυγα.

Η Mazda εξακολουθεί να βάζει τις τελευταίες πινελιές στον κινητήρα του αγωνιστικού αυτοκινήτου που είναι ένας υπερτροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος που αποδίδει 350 ίππους, σε συνδυασμό με ένα εξατάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων. Η προετοιμασία του αυτοκινήτου γίνεται με την συνεργασία με την Long Road Racing, η οποία είναι επίσης υπεύθυνη για το παγκόσμιο κύπελλο Mazda MX-5 Cup.

Advertisement

«Το πρωτάθλημα TCR αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για να παρουσιάσουμε το νέο Mazda3 και να προσφέρουμε στους πελάτες μας μια άλλη πρόταση για να αγωνιστούν με τα οχήματα Mazda», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mazda North American Operations Masahiro Moro. «Μερικές από τις σημαντικότερες επιτυχίες μας στις διοργανώσεις IMSA και SRO TC Americas έγιναν χάρη σε αφοσιωμένους πελάτες που επέλεξαν να αγωνιστούν με τη Mazda και ελπίζουμε ότι η επόμενη γενιά των οδηγών Mazda να δει το ίδιο δυναμικό το Mazda3 TCR».

Στο Touring Car Racing  συμμετέχουν πολλοί κατασκευαστές με βάση τα αυτοκίνητα παραγωγής, όπως: η Renault με το Megane R.S., η Seat με το Leon, η Subaru με το WRX STi, η Volkswagen με το Golf GTI, η Hyundai με το Veloster N και η Honda με το Civic Type R.

Advertisement