Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτσι θα μοιάζει το νέο Mazda3 MPS

Ελλάδα 12:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έτσι θα μοιάζει το νέο Mazda3 MPS

ΝΕΑ

Έτσι θα μοιάζει το νέο Mazda3 MPS

ΝΕΑ

Ένα πρωτότυπο μοντέλο για την έκθεση βελτιωμένων αυτοκινήτων του Τόκιο (10-12 Ιανουαρίου) μας δίνει μία πρώτη εικόνα για την εμφάνιση της κορυφαίας έκδοσης του νέου Mazda3. Το Axela (όπως ονομάζεται το μικρομεσαίο Mazda στην Ιαπωνία) Sport Design Concept ξεχωρίζει από το splitter στον εμπρός προφυλακτήρα, τα πλαϊνά μαρσπιέ, τους μεγαλύτερους τροχούς και τη διπλή απόληξη της εξάτμισης.

Advertisement
Advertisement

Για το συγκεκριμένο show car, η Mazda επέλεξε τον πετρελαιοκινητήρα SkyActiv-D και 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες δεν έγιναν πάντως γνωστές. Πράγματι, η «ομίχλη» καλύπτει την επόμενη γενιά του Mazda3 MPS. Οι φανατικοί φίλοι της ιαπωνικής μάρκας θα περίμεναν μία εξελιγμένη έκδοση του 2.3 SIDI με ισχύ κοντά στα 300 PS, ώστε να αντιπαρατεθεί με τα νέα Civic Type-R, Golf R και Focus RS.

Στη Mazda ασχολούνται όμως προς το παρόν με τα ατμοσφαιρικά σύνολα SkyActiv και στελέχη της μάρκας έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι το επόμενο MPS θα φέρει 2λιτρο ατμοσφαιρικό κινητήρα. Σε μία τέτοια περίπτωση η ισχύς δεν αναμένεται να ξεπερνά τα 200 PS, απογοητεύοντας τους θαυμαστές των καυτών hatch. Δεν θα αποκλείαμε το λανσάρισμα και πετρελαιοκίνητης έκδοσης του κορυφαίου Mazda3, στα πρότυπα του Golf GTD που αποτελεί το… έτερον ήμισυ του Golf GTI.