Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To Mazda Vision-Cosmo ξυπνά μνήμες

Ελλάδα 18:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To Mazda Vision-Cosmo ξυπνά μνήμες

ΝΕΑ

To Mazda Vision-Cosmo ξυπνά μνήμες

ΝΕΑ

Ο σχεδιαστής του Vision-Cosmo, Yi Dong, παίρνει έμπνευση από τις γραμμές του μυθικού Cosmo με τον κινητήρα Wankel του 1967 και προτείνει ένα ιδιαίτερο μοντέλο για το μέλλον της Mazda.

Advertisement
Advertisement

Το Mazda Vision-Cosmo του σχεδιαστή Yi Dong, είναι στην ουσία ένα αποτέλεσμα μελέτης και μια υποθετική σχεδιαστική πρόταση, κάτι παραπάνω από απίθανο να δει το δρόμο προς την παραγωγή- ή έστω, το τμήμα έρευνας και τεχνολογίας της Ιαπωνικής εταιρείας. Κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει το γεγονός όμως πως είναι ένα εξαιρετικά καλαίσθητο σχέδιο για ένα coupe του μέλλοντος.

Advertisement
Advertisement

Η ιδέα παίρνει το όνομά της και όχι μόνο, από το Mazda Cosmo, που κυκλοφόρησε το 1967. Ο σχεδιασμός του Yi εμπνέεται από το αρχικό μοντέλο που κατασκευάστηκε μέχρι το 1972 και η δημιουργία μιας σύγχρονης εκδοχής δεν είναι εύκολο επίτευγμα. Αυτό που πρέπει να αναγνωρίσουμε ωστόσο, είναι πως η απόδοση Yi μοιάζει εξαιρετική στο να συνδυάσει στοιχεία από το παλιό, με τις σύγχρονες αντιλήψεις περί αισθητικής της Mazda, έτσι όπως αποτυπώνοντας σε όλα τα οχήματα με τη φιλοσοφία Kodo.

Το Vision-Cosmo υιοθετεί ένα κάπως παρόμοιο συνολικό σχήμα και αυτό είναι ιδιαίτερα εμφανές με την παρουσία καμπίνας με επικάλυψη σχεδόν αποκλειστικά από γυαλί, κάτι που σημαίνει πως οι επιβάτες θα έχουν πολύ φως στην καμπίνα και εξαιρετική περιφερειακή ορατότητα. Οι προβολείς LED και μια φωτεινή μπάρα που ταιριάζει περισσότερο στην τρέχουσα σχεδιαστική γλώσσα της Mazda, κοσμούν το μπροστινό μέρος, ενώ μια «αντανάκλαση» του παλιού Cosmo, γίνεται αντιληπτή στο πίσω μέρος, όπου τα πίσω φώτα με τεχνολογία LED (μαζί με το τρίτο φως για τα φρένα που είναι τοποθετημένο κάθετα στο πίσω μέρος) δίνουν μια ρετρό προσέγγιση.

Advertisement

Σύμφωνα με το σχεδιαστή του, το Vision-Cosmo είναι υβριδικό, με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης να είναι –φυσικά- Wankel και να χρησιμοποιείται μόνο ως range extender για την εν κινήσει φόρτιση των μπαταριών.

Advertisement