Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Mansory Gronos EVO C είναι η απόλυτη Mercedes G-Class

Ελλάδα 16:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Mansory Gronos EVO C είναι η απόλυτη Mercedes G-Class

ΝΕΑ

Το Mansory Gronos EVO C είναι η απόλυτη Mercedes G-Class

ΝΕΑ

Δεν είναι κάτι ασυνήθιστο για τη Mansory να παρουσιάζει κορυφαίες προτάσεις εξατομίκευσης αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με την απόλυτη περίπτωση, η οποία ξεκίνησε από μια «απλή» G-Class.

Advertisement
Advertisement

Η Mansory μετέτρεψε την εμβληματική G-Class σε ένα πανίσχυρο και υπερπολυτελές coupe με εκτενείς επεμβάσεις, όπως και αυτή των θυρών που ανοίγουν ανάποδα.

Προφανώς και δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε κάτι ακραίο από τη Mansory αλλά αυτή είναι σίγουρα η πιο ιδιαίτερη. Δεν είναι απλώς μια ακόμα εξατομικευμένη G-Class αλλά μπροστά μας έχουμε μια πλήρως μεταμορφωμένη coupe, που για να ολοκληρωθεί ως project, πήρε περισσότερο από 18 μήνες με την προσοχή και τη συμμετοχή όλου του δυναμικού της Mansory.

Advertisement
Advertisement

Τα περισσότερα αυθεντικά πάνελ του αμαξώματος έχουν αντικατασταθεί με αντίστοιχα από ανθρακόνημα για περιορισμό του βάρους αλλά και για να επιτευχθεί το πιο «επιθετικό» τελικό αποτέλεσμα. Τα μπροστινά φώτα LED στην οροφή, έρχονται να συμπληρώσουν την εικόνα του αμαξώματος με τη διχρωμία και το ιδιαίτερο φινίρισμα που έχει χαρακτηριστικά χαμαιλέοντα.

Το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του Gronos Coupe EVO C όμως, είναι σίγουρα οι πόρτες που ανοίγουν «ανάποδα» και δημιουργούν μια πολύ ιδιαίτερη εικόνα. Η μετατροπή αυτή, δεν είναι κάτι τόσο απλό μια και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η G-Class αρχικά ήταν 5θυρη και η μετατροπή της σε coupe, περιλαμβάνει πολλές περισσότερες παραμέτρους.

Advertisement

Η μετακίνηση του B-Pillar προς τα πίσω, όπως και η τελείως νέα εικόνα των πίσω παραθύρων, είναι από μόνες τους ιδιαίτερα απαιτητικές διαδικασίες, από τη σχεδίαση έως και την υλοποίηση. Βλέπετε η Mansory δεν κάνει καμία «έκπτωση» σε θέματα ασφαλείας, οπότε το Gronos Coupe EVO C, θα έπρεπε να είναι ανάλογων ικανοτήτων με το αρχικό αυτοκίνητο της Mercedes-Benz.

Advertisement

Το Gronos Coupe EVO C χρησιμοποιεί επίσης τεράστιους τροχούς 24 ιντσών με σχεδίαση της Mansory και φινίρισμα ανάλογο του αμαξώματος, οι οποίοι έχουν ελαστικά 295/30. Για τον κινητήρα, η Mansory πήρε το σύνολο της G63 AMG και του αύξησε την απόδοση στους 900 ίππους και τα 1.200 Nm ροπής.

Advertisement

Με αυτά τα δεδομένα απόδοσης, η επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα διαρκεί μόλις 3,3 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 χλμ./ώρα. προφανώς εκτενείς είναι και οι επεμβάσεις στην καμπίνα του Gronos Coupe EVO C όπου το ανοιχτόχρωμο δέρμα καλύπτει όλες τις επιφάνειες.

Το μεγάλο ερώτημα που μπορεί να κάνει κάποιος, έχει να κάνει με την τιμή αγοράς του δημιουργήματος της Mansory, με την εταιρεία να μην δίνει κάποια πληροφορία σχετική. Εικάζουμε πως η τιμή θα είναι σχεδόν 7ψήφια, αναλογιζόμενοι τη μοναδικότητά του, η οποία υπογραμμίζεται από το ταμπελάκι «One of One» στην καμπίνα, το οποίο υποδηλώνει πως η εταιρεία όσα Gronos Coupe EVO C και να κατασκευάσει, το κάθε ένα θα είναι μοναδικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Daytona Mista 125: Το 125άρι που πάει off-road
Για υπερβολική ταχύτητα και αλκοόλ οι 3 στις 10 παραβάσεις!
Ποιοι μπορούν να οδηγούν τα αγροτικά και διπλοκάμπινα ΦΙΧ;