Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To Lada Niva ποτέ δεν πεθαίνει!

Ελλάδα 11:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To Lada Niva ποτέ δεν πεθαίνει!

ΝΕΑ

To Lada Niva ποτέ δεν πεθαίνει!

ΝΕΑ

Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Lada λόγω του πολέμου δεν σταματά να «εξελίσσει» το αθάνατο Niva.

Advertisement
Advertisement

To Lada Niva έχει περάσει τόσα και τόσα στην μεγάλη πορεία της ζωής του, που τίποτα πλέον δεν το τρομάζει. Ούτε καν ο πόλεμος στην Ουκρανία και τα σημαντικά προβλήματα που έχουν προκαλέσει στην ρωσική παραγωγή οι κυρώσεις των χωρών της Δύσης.

Έτσι το αθάνατο Niva αποκτά μία ακόμα ειδική έκδοση. Κάτι σαν ελαφρύ επαγγελματικό van, τόσο σε μονοκάμπινη όσο και διπλοκάμπινη έκδοση.

Στην ουσία πρόκειται για μία υπερκατασκευή η οποία έχει τοποθετηθεί πάνω στο πίσω μέρος του επιμηκυμένου πλαισίου του Niva, το οποίο έχει δεχθεί έξτρα ενισχύσεις σε αυτό το σημείο.

Advertisement
Advertisement

Βασίζεται πάνω σε μία αντίστοιχη εκδοχή σε πυροσβεστικό όχημα που ήδη κυκλοφορεί, και το ωφέλιμο φορτίο είναι μεταξύ 640 και 800 κιλών, με την μονοκάμπινη έκδοση να έχει τον μεγαλύτερο χώρο φόρτωσης.

Η γκάμα περιλαμβάνει διάφορα στιλ για την καρότσα, με χωρητικότητα από 1 έως και 3,5 κυβικά μέτρα. Υπάρχει επίσης έκδοση διαμορφωμένη ως ψυγείο με μονωμένο θάλαμο ή άλλες ειδικές εκδόσεις με ενισχυμένες αναρτήσεις για δύσκολα εδάφη.

Advertisement

Το μεταξόνιο παραμένει στα 2,85 μέτρα και το μήκος φθάνει τα 4,44 μέτρα, αλλά το ύψος διαμορφώνεται ανάλογα με την υπερκατασκευή που υπάρχει στο πίσω μέρος. Η απόσταση από το έδαφος είναι ανάμεσα στα 205 και τα 240 χιλιοστά, ανάλογα με την ανάρτηση και την διάμετρο των τροχών (15 και 16 ιντσών).

Advertisement

Ο κινητήρας παραμένει ο κλασικός του Niva με τα 83 άλογα και τα 129 Nm ροπής. Η μετάδοση της κίνησης γίνεται σε όλους τους τροχούς με μηχανικό κιβώτιο και κεντρικό διαφορικό με κλείδωμα.

Σε ό,τι αφορά τις τιμές του, αυτές είναι επηρεασμένες από την κρίση στην ρωσική αγορά αυτοκινήτου και ξεκινούν λίγο κάτω από τα 16.000 ευρώ για την πιο φθηνή έκδοση και φθάνουν και κοντά στις 24.000 ευρώ για το ψυγείο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το ελληνικό σούπερ Lada Niva που έχει τρελάνει τον πλανήτη!
Πόσα θα δίνατε για ένα… τούμπανο Lada Niva;
Αυτό είναι το Lada Niva των ονείρων σας (+video)