Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Lada Niva επιστρέφει!

Ελλάδα 1:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Lada Niva επιστρέφει!

ΝΕΑ

Το Lada Niva επιστρέφει!

ΝΕΑ

Η πρόσφατη εξαγορά του μεριδίου της GM από τη Lada στο εργοστάσιο όπου κατασκευάζεται το Chevrolet Niva, ανοίγει το δρόμο για την επιστροφή μετά από 10 χρόνια του ονόματος «Niva» στη γκάμα της Lada.

Advertisement
Advertisement

Θυμίζουμε ότι το 2002 η Lada πούλησε το όνομα «Niva» στη GM, ώστε να συνοδέψει το Chevrolet Niva, ένα SUV μοντέλο που κατασκευαζόταν από κοινού με τους Αμερικανούς ειδικά για τη Ρωσική αγορά και τις όμορες χώρες. Από τα τέλη του 2004 και μέχρι και το 2009, σταδιακά το όνομα Niva εγκαταλείφθηκε από τη Lada.

Όμως, η πρόσφατη εξαγορά του μεριδίου της GM στην κοινοπραξία με τη Lada (Avtovaz) από τους Ρώσους –Διαβάστε εδώ, είχε ως αποτέλεσμα το όνομα «Niva» να επιστρέψει στο… σπίτι του.

Advertisement
Advertisement

Σήμερα, στη Ρωσία αλλά και σε όλες τις άλλες αγορές όπου πωλείται το Niva ονομάζεται «Lada 4X4» και πλέον, η Lada για κάποιο διάστημα τουλάχιστον, θα το διατηρήσει έτσι στη γκάμα της αφού το Chevrolet Niva θα συνεχίσει να πωλείται.

Το τι θα κάνει πλέον η Lada έχοντας το όνομα Niva στα χέρια της, αυτό θα το δούμε στο άμεσο μέλλον, αφού δεν αποκλείεται να υπάρξει ένα νέο μοντέλο που θα ονομαστεί έτσι, μιας και το Lada 4X4 θεωρείται επιτυχημένο στη Ρωσία.