Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το κορυφαίο Tesla Model S έγινε… παρανάλωμα του πυρός!

Ελλάδα 14:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το κορυφαίο Tesla Model S έγινε… παρανάλωμα του πυρός!

ΝΕΑ

Το κορυφαίο Tesla Model S έγινε… παρανάλωμα του πυρός!

ΝΕΑ

Στις φλόγες τυλίχθηκε ένα Model S, στην ισχυρή έκδοση Plaid, με τον ιδιοκτήτη να δίνει μάχη για τον απεγκλωβισμό του.

Advertisement
Advertisement

Παρανάλωμα του πυρός έγινε την περασμένη Τρίτη, 29 Ιουνίου, ένα ολοκαίνουριο Tesla Model S (έκδοση Plaid), στην περιοχή Haverford του Delaware County, στην Pennsylvania, την ώρα που ο ιδιοκτήτης του μοντέλου βρισκόταν πίσω από το τιμόνι.

Ο συνήγορος του ιδιοκτήτη περιέγραψε το συμβάν στο CNBC, αναφέροντας πως ο εντολέας του διέκρινε να αναδύονται καπνοί από το πίσω μέρος του αμιγώς ηλεκτρικού sedan. Έντρομος, επιχείρησε να ξεκλειδώσει και να ανοίξει τις πόρτες, χωρίς όμως να τα καταφέρνει εξαιτίας μιας δυσλειτουργίας.

Ως εκ τούτου αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το Tesla Model S Plaid, το οποίο συνέχισε να κινείται ακυβέρνητο και τυλιγμένο στις φλόγες. Όπως ανέφερε ο Charles McGarvey, επικεφαλής του τοπικού πυροσβεστικού τμήματος, οι πυροσβέστες έδιναν μάχη με τις φλόγες για τρεις συνεχόμενες ώρες.

Advertisement
Advertisement

Σημειωτέον πως για την κατάσβεση της φωτιάς σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο απαιτούνται 25.000 γαλόνια νερό, όταν σε ένα συμβατικό η ποσότητα δεν ξεπερνά τα 300.

Μετά την επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος, οι πυροσβέστες απομόνωσαν το μοντέλο σε έρημη περιοχή, φοβούμενοι μην τυχόν καταγραφεί καθυστερημένη επανάφλεξη.

Advertisement

Το συμβάν προκάλεσε την αφύπνιση και του Οργανισμού Οδικής Ασφάλειας (NHTSA), ο οποίος προσπάθησε να έρθει σε επαφή τόσο με τις αρμόδιές αρχές όσο και με τον κατασκευαστή, για τη συλλογή στοιχείων που θα συνεισφέρουν στη διαλεύκανση των αιτιών.

«Εφόσον τα δεδομένα και οι έρευνες καταδείξουν κάποιο ελάττωμα (σ.σ. στο αυτοκίνητο) που εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των οδηγών, τότε η NHTSA θα αναλάβει δράση με γνώμονα την προστασία τους.», ανέφερε εκπρόσωπος του οργανισμού.

Advertisement

Το όχημα που τυλίχθηκε στις φλόγες συνιστά την κορυφαία και πιο ισχυρή έκδοση του Model S, την Plaid, η οποία εκκίνησε την εμπορική της πορεία τον περασμένο μήνα.

Σημειώνεται πως το μοντέλο βρίσκεται στους τιμοκαταλόγους –συμπεριλαμβανομένου του ελληνικού –  από τις αρχές του έτους, αλλά οι παραδόσεις του γνώρισαν καθυστέρηση. Σύμφωνα με τον Elon Musk, αυτή οφειλόταν στην εμφάνιση «περισσότερων προκλήσεων από τις προσδοκώμενες»,

Advertisement

Τέλος, πρόσθεσε πως απαιτήθηκε «αρκετός χρόνος προτού διασφαλιστεί πως η μπαταρία των Model S και X είναι ασφαλής».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
«Θρίλερ» με Tesla: Δικαίωση για Elon Musk
Tesla: Καταργείται το κορυφαίο Model S
Ένα Tesla Model 3 ιδανικό για… κάγκουρες (+video)