Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Tesla: Καταργείται το κορυφαίο Model S

Ελλάδα 17:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Tesla: Καταργείται το κορυφαίο Model S

ΝΕΑ

Tesla: Καταργείται το κορυφαίο Model S

ΝΕΑ

Ο Elon Musk ανακοίνωσε την απόσυρση της κορυφαίας έκδοσης του Model S από την γκάμα. Τι οδήγησε τον ισχυρό άνδρα της Tesla σε αυτή την απόφαση;

Advertisement
Advertisement

Στις αρχές του έτους η Tesla, είχε ανακοινώσει πως εμπλουτίζει την γκάμα του Model S (παράλληλα με το Model X) με τις πανίσχυρες εκδόσεις Plaid και Plaid +.

Τα παρεμφερή, ωστόσο, χαρακτηριστικά των δύο τελευταίων εκδόσεων, κατέστησαν την Plaid+ περιττή, μ’ αποτέλεσμα να αποσυρθεί από τους τιμοκαταλόγους, πριν καλά-καλά λανσαριστεί.

Την είδηση γνωστοποίησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, μέσω Twitter. «Η Plaid + καταργήθηκε. Δεν υπάρχει λόγος (σ.σ. να υπάρχει), καθώς η Plaid είναι εξίσου καλή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ισχυρός άνδρας της εταιρείας.

Στην ελληνική αγορά, η Plaid+ κόστιζε 150.990 ευρώ, όταν η σχεδόν ισάξια Plaid ήταν κατά 30.000 ευρώ φθηνότερη (120.990 ευρώ). Σημειώνεται πως η μάρκα σκόπευε να λανσάρει την ισχυρότερη έκδοση της γκάμας στις αρχές του 2022, κάτι το οποίο, όπως είναι κατανοητό, δεν θα γίνει.

Advertisement

Όλες οι εκδόσεις Plaid διαθέτουν τρία μοτέρ, ολοκληρώνουν τη διαδικασία του 0-100 χλμ./ώρα σε 2,1 sec και η τελική τους φτάνει τα 320 χλμ./ώρα. Η βασική διαφορά αφορούσε την αυτονομία, που στην έκδοση Plaid+ άγγιζε τα 840 χλμ. (628 χλμ. στην Plaid).

Υπενθυμίζεται πως στη βάση της γκάμας βρίσκεται η Long Range, με δύο κινητήρες. Αυτή επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 3,2 δλ., όταν η αυτονομία της φτάνει τα 663 χλμ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Κοιμόταν στο τιμόνι και το Tesla «πήγαινε» με 131 km/h! (+video)
«Θρίλερ» με Tesla: Δικαίωση για Elon Musk
Η Tesla φτιάχνει εστιατόρια!

 

Advertisement