Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Η JLR συνεχίζει την έρευνα για πλατφόρμες από συνθετικά υλικά

Ελλάδα 18:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η JLR συνεχίζει την έρευνα για πλατφόρμες από συνθετικά υλικά

Mobility

Η JLR συνεχίζει την έρευνα για πλατφόρμες από συνθετικά υλικά

Mobility

Για χρήση σε μελλοντικά ηλεκτρικά, η Jaguar και η Land Rover εξελίσσουν πλατφόρμες με συνθετικά υλικά περιορισμένου βάρους και υψηλής αντοχής.

Advertisement
Advertisement

Ο απώτερος στόχος είναι η ανάπτυξη δομών οχημάτων χωρίς χρήση αλουμινίου και χάλυβα προκειμένου η βάση για το «χτίσιμο» των μελλοντικών ηλεκτρικών να είναι πιο ελαφριά.

Οι στόχοι είναι σχετικά μετριοπαθείς μέχρι στιγμής, καθώς η εταιρεία στοχεύει σε μείωση βάρους 35 κιλών, ταυτόχρονα με την αύξηση της ακαμψίας κατά 30%. Στο πλαίσιο αυτής της αποστολής, η δομή ασφαλείας κατά της σύγκρουσης θα τελειοποιηθεί και θα εξοπλιστεί με σύνθετα υλικά, όπως είναι το ανθρακόνημα. Η Jaguar Land Rover δεν είναι μόνη της σε αυτή την προσπάθεια, καθώς είναι μέρος του concept Tucana, το οποίο περιλαμβάνει επίσης κορυφαίους εταίρους, όπως οι Warwick Manufacturing Group, Expert Tooling & Automation, Broetje-Automation UK, Toray International UK και CCP Gransden.

Advertisement
Advertisement

Εάν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, η Jaguar Land Rover θα έχει έτοιμη τη νέα αυτή πλατφόρμα για το Tucana έως το τέλος του 2022. Ο διευθυντής του τμήματος R&D της JLR, Marcus Henry, είπε ότι «η ανάπτυξη νέων ελαφρών δομών αμαξώματος για τη συμπλήρωση των τελευταίων κινητήρων μηδενικών εκπομπών θα είναι καθοριστική, καθώς συνεχίζεται η ηλεκτροδότηση της γκάμας των οχημάτων μας». Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του, ο Henry τόνισε πως «η JLR με τέτοιες εξελίξεις, θα οδηγηθεί σε μια ηγετική θέση στην τεχνολογία χαμηλών εκπομπών άνθρακα, παγκοσμίως».

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  
Διαβάστε ακόμα: