Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Θεαματική αύξηση στις πωλήσεις υβριδικών μοντέλων στην Κίνα

Ελλάδα 17:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θεαματική αύξηση στις πωλήσεις υβριδικών μοντέλων στην Κίνα

Mobility

Θεαματική αύξηση στις πωλήσεις υβριδικών μοντέλων στην Κίνα

Mobility

Οι ταξινομήσεις των ηλεκτρικών και plug-in μοντέλων στην κινεζική αγορά παρουσίασαν αυξητικές τάσεις.

Advertisement
Advertisement

Η μόδα της ηλεκτροκίνησης και γενικότερα της υβριδικής τεχνολογίας σε νέα μοντέλα, όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία στην Κίνα, βρίσκει ολοένα και περισσότερους φίλους, με βασικό χαρακτηριστικό την αύξηση των πωλήσεων για τα οχήματα της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Πιο αναλυτικά για τον Ιούλιο του 2021, ταξινομήθηκαν συνολικά 271.000 μοντέλα που συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του 2020, η αύξηση που παρατηρήθηκε έφτασε σε ποσοστό +164,4%, με την BYD να βρίσκεται στην πρώτη θέση ανάμεσα στους κατασκευαστές και το ηλεκτρικό λιλιπούτειο Hongguang Mini EV να εξακολουθεί να ηγείται σε ότι αφορά τα μοντέλα με 30.706 μονάδες.

Advertisement
Advertisement

Το εν λόγω όχημα κατασκευάζεται από την αυτοκινητοβιομηχανία Wuling, η οποία αποτελεί προϊόν συμμαχίας ανάμεσα στις SAIC και General Motors και βρίσκεται στην κορυφή των πωλήσεων για 11 συνεχόμενους μήνες. Σε ότι αφορά τους κατασκευαστές και πιο συγκεκριμένα την BYD, βάση συνολικών ταξινομήσεων, η εν λόγω εταιρεία πούλησε μέσα σε ένα μήνα 50.057 υβριδικά, εκ των οποίων τα 24.996 ήταν αμιγώς ηλεκτρικά και τα 25.061 plug-in.

Σε ότι αφορά τα EV μοντέλα που κατασκευάζονται στην Κίνα, στην κορυφή βρίσκεται η Tesla με 32.968 μοντέλα, με την αμερικάνικη φίρμα να πέφτει στην 3η θέση, πίσω από τις BYD και Wuling σε ότι αφορά τις πωλήσεις, καθώς μόλις 8.221 από αυτά πήραν πινακίδες στην τοπική αγορά, με τα υπόλοιπα (24.347) που αφορούν τα Model 3 και Model Y να εξάγονται σε άλλες χώρες.

Advertisement

Σημαντικές αυξήσεις στις πωλήσεις σημείωσαν και οι start-up Xpeng και Nio με 8.040 και 7.931 μοντέλα αντίστοιχα, παρουσιάζοντας αύξηση +228% και +124,5%. Τέλος, και η VW ανακοίνωσε αύξηση στις πωλήσεις των ηλεκτρικών ID.4 και ID.6, που φτάνουν τις 5.800.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο επικίνδυνες είναι οι πυρκαγιές στα ηλεκτρικά οχήματα;
Οι υπερπυκνωτές επόμενης γενιάς θα τροφοδοτήσουν σύντομα ηλεκτρικά οχήματα
Η Volvo Cars αποκτά το 100% των δραστηριοτήτων της στην Κίνα

Advertisement