Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Kia EV9 δοκιμάζεται στα χιόνια

Ελλάδα 16:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Kia EV9 δοκιμάζεται στα χιόνια

ΝΕΑ

Το Kia EV9 δοκιμάζεται στα χιόνια

ΝΕΑ

Το τελευταίο e-SUV της Kia εξοπλίζεται με ό,τι χρειάζεται για να αποδώσει σε ακραίες καιρικές συνθήκες – Το Traction Control παρέχει εξαιρετικό κράτημα στο χιόνι και τον πάγο.

Advertisement
Advertisement

Το Kia EV9 οδηγείται τέλεια ακόμα και σε ακραίες καιρικές συνθήκες. Κατά τη διάρκεια των χειμερινών δοκιμών στο Arjeplog της Σουηδίας, υπό συνθήκες θερμοκρασίας κάτω από το μηδέν κοντά στον πολικό κύκλο, οι μηχανικοί της Kia δοκίμασαν το όχημα για να εξασφαλίσουν τη βέλτιστη απόδοση μπαταρίας και φόρτισης, παρά την εξαιρετικά χαμηλή θερμοκρασία. Επιπλέον, βελτιστοποίησαν το Traction Control System για την καλύτερη δυνατή απόδοση κατά την οδήγηση σε χιόνι και πάγο.

Κάτω από βέλτιστες συνθήκες, το Kia EV9 έχει μια πλήρως ηλεκτρική αυτονομία  άνω των 541 km, σύμφωνα με την παγκόσμια εναρμονισμένη διαδικασία δοκιμής ελαφρών οχημάτων (WLTP). Με εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση, μπορεί να ανακτήσει έως και 239 km σε αυτονομία μετά από μόλις 15 λεπτά φόρτισης.

Ένα από αυτά τα χαρακτηριστικά είναι ο κλιματισμός της μπαταρίας, που πρωτοπαρουσιάστηκε με το Kia EV6. Η προετοιμασία της μπαταρίας ουσιαστικά σημαίνει προθέρμανση της μπαταρίας πριν τη φόρτιση. Με την επίτευξη της βέλτιστης θερμοκρασίας της μπαταρίας πριν από την έναρξη της φόρτισης, το EV9 μπορεί να συνεχίσει να επιτυγχάνει εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση, παρά το κρύο.

Advertisement
Advertisement

Ένα άλλο χαρακτηριστικό, το EV Route Planner, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά με το EV9, προσφέρει στους πελάτες ακόμη μεγαλύτερη ευκολία ανακαλύπτοντας αυτόματα σημεία φόρτισης στη διαδρομή όταν τα χρειάζονται. Το σύστημα αναλύει δεδομένα οχήματος σε πραγματικό χρόνο, καθώς και τη διαδρομή που έχει εισαχθεί στο σύστημα AVN, για να προσθέσει σημεία φόρτισης όταν χρειάζεται.

Όταν η εκτιμώμενη αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία είναι ανεπαρκής για να φτάσει στον προορισμό, το AVN εμφανίζει ένα αναδυόμενο παράθυρο που προτείνει πιθανούς σταθμούς φόρτισης και ρωτά τον πελάτη εάν θέλει να τον προσθέσει στη διαδρομή. Αυτό σημαίνει ότι οι πελάτες δεν χρειάζεται να αφιερώνουν χρόνο στον προγραμματισμό των διαδρομών τους με βάση τη διαθεσιμότητα των σταθμών φόρτισης – το EV9 το κάνει για αυτούς, δείχνοντάς τους πότε, πού και για πόσο χρόνο να φορτίζουν.

Advertisement

Το EV Route Planner και ο κλιματισμός της μπαταρίας συνεργάζονται για να προθερμάνουν την μπαταρία σε ψυχρές συνθήκες, όταν το αυτοκίνητο πλησιάζει κάποιο σημείο ταχυφορτιστή. Για τους πελάτες, αυτό σημαίνει περισσότερο χρόνο στο τιμόνι και λιγότερο χρόνο για φόρτιση – ή σκέψη για φόρτιση.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το EV9 θα είναι ένα πρωτότυπο… παραγωγής για την Kia
Kia EV4: Όλα όσα γνωρίζουμε για το φθηνό ηλεκτρικό SUV
Οδηγούμε το Kia EV6 GT