Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To Kaveya θα αναβιώσει την Karma Automotive

Ελλάδα 16:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Kaveya θα αναβιώσει την Karma Automotive

ΝΕΑ

To Kaveya θα αναβιώσει την Karma Automotive

ΝΕΑ

Μια εταιρεία, μια ιστορία. Δυσάρεστη, όπως αποδείχτηκε. Η Karma Automotive πέρασε από πολλές επιχειρηματικές φουρτούνες, όμως τώρα είναι μεγάλη η πιθανότητα να επανέλθει στο προσκήνιο.

Advertisement
Advertisement

Πώς θα γίνει αυτό; Τα στελέχη της Karma Automotive αποκάλυψαν ότι η αμερικανική εταιρεία προετοιμάζει ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο hypercar το οποίο ονομάζεται Kaveya.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το νέο μοντέλο θα είναι ένα όχημα 2+2 θέσεων, δηλαδή θα είναι ένα Gran Turismo (ή ένα hyper GT, όπως έχει επικρατήσει να ονομάζονται πλέον τα οχήματα αυτής της κατηγορίας).

Το αμάξωμά του θα είναι χαρακτηριστικής σχεδίασης και θα έχει πόρτες που θα ανοίγουν προς τα επάνω.

Advertisement
Advertisement

Αρχικά, εντός του 2025, θα διατίθεται μόνο ως πισωκίνητο (ένας ηλεκτροκινητήρας), ενώ από το 2026 οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αποκτήσουν και την τετρακίνητη εκδοχή του (δύο ηλεκτροκινητήρες).

Η μέγιστη ισχύς τής δικίνητης εκδοχής θα είναι 543 ίπποι. Στην τετρακίνητη η μέγιστη συνδυαζόμενη απόδοση θα φτάνει τους 1.196 ίππους και η μέγιστη συνδυαζόμενη ροπή τα 1.722 Nm.

Advertisement

Η Karma Automotive έκανε γνωστό ότι το Kaveya με τους δύο ηλεκτροκινητήρες θα επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 3,0 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητά του θα φτάνει τα 290 χλμ./ώρα.

Advertisement

Οι μπαταρίες του θα είναι ενεργειακής χωρητικότητας 120 kWh και θα μπορούν να δίνουν μέγιστη αυτονομία περίπου 400 χλμ. Το βάρος του νέου αμιγώς ηλεκτροκίνητου Gran Turismo θα ξεπερνά τους 2,4 τόνους, αν και η εταιρεία ανακοινώνει ότι θα αποτελείται από ελαφρά υλικά σε ευρεία κλίμακα.

Συγκεκριμένα το σασί του θα είναι από αλουμίνιο και πολλά από τα τμήματα του αμαξώματός του θα είναι ανθρακονημάτινα. Όπως ανακοινώθηκε από εκπρόσωπο της εταιρείας, το Kaveya θα είναι το πρώτο μοντέλο της στη νέα εποχή γι’ αυτή. Θα ακολουθήσουν τα Revero και Gyesera.

Το πρώτο (Revero) θα παρουσιαστεί εντός του 2024 και θα είναι η «αναβίωση» του μοντέλου που είχε δημιουργήσει η Fisker Karma το 2016. Θυμίζουμε ότι αυτό είναι ένα Plug-in Hybrid μοντέλο το οποίο διατίθετο σε δύο εκδοχές: με 409 ίππους και με 544 ίππους, αντίστοιχα.

Advertisement

Το Gyesera θα είναι ένα πισωκίνητο αμιγώς ηλεκτρικό τετράθυρο πολυτελές όχημα το οποίο θα παρουσιαστεί προς το τέλος της επόμενης χρονιάς.

Όπως ανακοινώθηκε, ο ηλεκτροκινητήρας του θα αποδίδει 598 ίππους και η μέγιστη ροπή του θα φτάνει τα 940 Nm. Θα επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 4,3 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητά του θα φτάνει τα 220 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το απίστευτο αυτοκίνητο που κυκλοφορεί με Ελληνικές πινακίδες
Συνεργασία Karma- Blue World Technologies
Νέα πλατφόρμα ηλεκτρικών από την Karma