Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Συνεργασία Karma- Blue World Technologies

Ελλάδα 10:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Συνεργασία Karma- Blue World Technologies

ΝΕΑ

Συνεργασία Karma- Blue World Technologies

ΝΕΑ

Ένα προηγμένο σύστημα με χρήση κυψελών καυσίμου θέλει να εξελίξει η Karma και στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής, σύναψε συμφωνία με την Blue World Technologies που έχει έδρα στη Δανία.

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα πολλά ζητήματα που εμποδίζουν την ευρύτερη υιοθέτηση οχημάτων κυψελών καυσίμου υδρογόνου έχει να κάνει με την πλατφόρμα που μπορεί να φιλοξενήσει μια τέτοια δομή.

Οι δεξαμενές υψηλής πίεσης που απαιτούνται για την αποθήκευση αρκετού υδρογόνου σε οχήματα κυψελών καυσίμου καταλαμβάνουν πολύ χώρο και ο χώρος είναι πραγματικά πολύτιμος για ένα αυτοκίνητο που προορίζεται να φιλοξενήσει ένα μεγάλο πακέτο μπαταριών. Η Karma Automotive από την Καλιφόρνια, αναβίωσε μια λύση και στα δύο αυτά ζητήματα. Ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με τη Blue World Technologies με έδρα τη Δανία για να διερευνήσει τη χρήση ενός συστήματος κυψελών καυσίμου με ενσωματωμένο σύστημα που χρησιμοποιεί μεθανόλη. Το σύνολο αυτό, προορίζεται να τροφοδοτήσει μια ποικιλία μελλοντικών επιβατικών και ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων.

Advertisement
Advertisement

Η τεχνολογία της Blue World χρησιμοποιεί μεθανόλη που ενδεχομένως προέρχεται από χώρους υγειονομικής ταφής απορριμμάτων (Χ.Υ.Τ.Α.) και με μια συγκεκριμένη διεργασία, παράγει υδρογόνο επί του οχήματος. Στη συνέχεια, χρησιμοποιεί αυτό το υδρογόνο για να τροφοδοτήσει μια κυψέλη καυσίμου που με τη σειρά της δίνει τη δυνατότητα στους κινητήρες να κινούν το όχημα. Το σύστημα κυψελών καυσίμου χρησιμοποιεί τεχνολογία υψηλής θερμοκρασίας για δημιουργία υδρογόνου. Η εταιρεία λέει ότι τέτοια ανανεώσιμη μεθανόλη μπορεί να προέρχεται από βιομάζα, βιοαέριο ή αστικά απόβλητα. Η Blue World σημειώνει επίσης ότι με μια τυπική δεξαμενή οχήματος 75 λίτρων, είναι εφικτή η αυτονομία περίπου 1.000 χιλιομέτρων. Η Karma θα δοκιμάσει μια έκδοση του υβριδικού plug-in GS-6 τους επόμενους μήνες, τόσο στις ΗΠΑ όσο και στη Δανία.

Διαβάστε ακόμα:

Advertisement

H Karma ξεκινά δοκιμές με πλατφόρμα για 1.100 ίππους

Το αυτόνομο van της Karma

Advertisement

Πιο φθηνό plug-in υβριδικό από την Karma