Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το καλοκαίρι θα παρουσιαστεί το Hyundai Kona N

Ελλάδα 8:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το καλοκαίρι θα παρουσιαστεί το Hyundai Kona N

ΝΕΑ

Το καλοκαίρι θα παρουσιαστεί το Hyundai Kona N

ΝΕΑ

Αρχικά αναμενόταν με κίνηση στους εμπρός τροχούς, όπως το i30 N, το επερχόμενο hot Hyundai Kona N όμως θα διαθέτει τετρακίνηση. Το compact crossover θα φορέσει τον 2.0 T-GDi κινητήρα αλλά και αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη από το Veloster N, εκτός από το χειροκίνητο 6άρι.

Advertisement
Advertisement

Η επιλογή της τετρακίνησης για ένα όχημα όπως το Kona N δείχνει να είναι η πλέον ενδεδειγμένη. Όχι πολύ καιρό πριν, ένας σύμβουλος της Hyundai Australia το είχε αφήσει να εννοηθεί εντέχνως: «Στο πίσω άκρο του Kona το N βιδώνεται ακριβώς εκεί που πρέπει», είχε πει γελώντας τότε.

Ο turbo 2.0 λίτρων βενζινοκινητήρας διατίθεται σε δύο εκδόσεις ισχύος στην περίπτωση των i30 N και Veloster N, το 2020. Η απόδοση είναι 250 ίπποι και 353 Nm ροπής ή 275 ίπποι και επίσης την ίδια τιμή ροπής. Είναι περισσότερο από προφανές ότι η Hyundai θα προσφέρει και τις δύο εκδόσεις του 2.0 T-GDi στο Kona N, αλλά το ερώτημα είναι, θα υπάρχει και προσθιοκίνητη έκδοση στο μενού; Ό, τι και αν μας επιφυλάσσει το μέλλον, η εταιρία θα πρέπει να αντιμετωπίσει έναν σκληρό ανταγωνισμό στη συγκεκριμένη κατηγορία. Το Kona έχει μήκος 4.165 mm και το T-Roc της Volkswagen δεν απέχει πολύ. Όπως συμβαίνει επίσης με το Golf R, το T-Roc R συνδυάζει έναν 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα turbo με 300 άλογα και τετρακίνηση 4Motion, καθώς και 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG.

Advertisement
Advertisement

Με αυτό το υλικό, το VW μπορεί να φτάσει στα 100 km/h σε 4,9 δευτερόλεπτα, ενώ το Kona 1.6 T-GDi χρειάζεται 7,7 δευτερόλεπτα. Με κίνηση σε όλους τους τροχούς δίλιτρο κινητήρα και διαφορετικό τύπο κιβωτίου το Kona N θα κλείσει εύκολα το χάσμα που το χωρίζει τώρα με το T-Roc R. Η Hyundai θα βγάλει το πέπλο από το Kona N τον Ιούλιο του 2020, ενώ το hot μοντέλο αναμένεται να κυκλοφορήσει στην ευρωπαϊκή αγορά το 2021.