Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Opel Corsa σε περιορισμένη έκδοση 40 ετών

Ελλάδα 9:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Opel Corsa σε περιορισμένη έκδοση 40 ετών

ΝΕΑ

Το Opel Corsa σε περιορισμένη έκδοση 40 ετών

ΝΕΑ

Για τα 40α γενέθλια του Corsa, η Opel λανσάρει μια επετειακή έκδοση του μικρού αυτοκινήτου με ένα ασυνήθιστο έξτρα αξεσουάρ στον εξοπλισμό του.

Advertisement
Advertisement

Το μοντέλο θα παραχθεί σε 1.982 αντίγραφα.

Πριν από σαράντα χρόνια, η Opel έβαλε το Corsa A στο προσκήνιο, την πολυαναμενόμενη απάντηση στα VW Polo και Ford Fiesta. Το Corsa, το οποίο είχε το τετραγωνισμένο στυλ της εποχής και ήταν στιλιστικά μια συρρικνωμένη έκδοση του Opel Kadett D, ήταν μια άμεση επιτυχία στις πωλήσεις.

Το μικρό αυτοκίνητο αρχικά δεν ήταν φτιαγμένο για… μεγάλες συγκινήσεις. Ακόμη και η έκδοση notchback που ονομαζόταν «TR» δεν συγκινούσε τους παραδοσιακούς φίλους της οδήγησης.

Advertisement
Advertisement

Όμως το μικρό Opel αγαπήθηκε λόγω της πρακτικής και οικονομικής φύσης του. Μόλις το 2007, το Corsa D και το μοντέλο OPC έφεραν την επανάσταση και έγιναν τα αγαπημένα στην μερίδα των οδηγών που ήθελαν κάτι σπορ και ιδιαίτερο. Σαράντα χρόνια μετά την έναρξη της κατασκευής του, η Opel ανήκει στην Stellantis το Corsa έχει φτάσει στο γράμμα F (έκτη γενιά) και έχει μια σχεδίαση με σπορ χαρακτήρα. Είναι μεγαλύτερο από το πρώτο Corsa κατά 44 εκατοστά, είναι ηλεκτρικό καιπροαναγγέλλει μια νέα εποχή αυτοκίνησης.

Advertisement

Η Opel έχει κατασκευάσει περισσότερα από 14 εκατομμύρια Corsa από την πρεμιέρα του και τώρα για τα 40α του γενέθλια προστίθενται ακριβώς 1.982 ειδικά αντίγραφα. Η επετειακή έκδοση «40 χρόνια» γιορτάζει με μία ειδική βαφή «Rekord Red», και το μαύρο χρώμα να συμπληρώνει την εικόνα τόσο στην οροφή όσο και σε μεμονωμένα στοιχεία του αμαξώματος, όπως: Οι εξωτερικοί καθρέφτες και οι τροχοί.

Advertisement

Και κάτι ιδιαίτερο

Ο σειριακός αριθμός από το 0001 έως το 1.982, το έτος γέννησης του Corsa, βρίσκεται στα επετειακά μοντέλα σε ειδική πινακίδα στο εσωτερικό μπροστά από το κάθισμα του συνοδηγού. Ως ένα ακόμη αναμνηστικό από τις παλιές καλές μέρες, τα καθίσματα είναι επενδυμένα με ένα ειδικό καρό ύφασμα εμπνευσμένο από τη δεκαετία του 1980. Επίσης για να μπορούν οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες να αναπολούν τις ημέρες εκείνες ακόμη και χωρίς το Corsa τους, υπάρχει ένα αρκετά περίεργο επιπλέον αξεσουάρ δωρεάν: Ένα επετειακό κουτί με κάλτσες σε vintage σχέδιο ίδιο με αυτό των καθισμάτων.

Η Opel δεν έχει ανακοινώσει ακόμη την τιμή του μοντέλου ή την ημερομηνία έναρξης των παραγγελιών – ούτε καν σε ποιους κινητήρες θα είναι διαθέσιμη η έκδοση των 40 χρόνων. Σε κάθε περίπτωση, θα υπάρχει σίγουρα ως αμιγώς ηλεκτρικό όπως το press car με αριθμό έκδοσης 0001.

Advertisement

Χρόνια πολλά Corsa.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
40 χρόνια Opel Corsa: Μία ιστορία με 6 κεφάλαια
Αφιέρωμα: 19+1 μικρά με αυτόματο κιβώτιο στην Ελλάδα (+τιμές)
Το απόλυτο TOP 10 της ελληνικής αγοράς (+τιμές)